E5500 2.8 GHz'den 3.0 GHz'e O.C

OC işlemi programlar ile yapılmaz, BIOS üzerinden yapılan ayarlamalar aracılığı ile yapılır.
BIOS menünüzde frekans artışı için çarpan kilidi ayarı var ise bir kademe yukarı çekerek 3GHZ değerine voltajsız ulaşabilirsiniz.

0,2 GHZ için voltaj gerekeceğini sanmıyorum.

Program olarak önerim Prime95 olacaktır. Prime95 dediğimiz program tüm çekirdeklere %100 yük bindirecek şekilde işlem yaptırır. Kodları kontrol ederek stabil kalıp kalmadığını anlayabiliriz.
Aynı esnada AIDA64 Extreme Edition ile sıcaklık değerlerini kontrol etmelisiniz, 75 dereceyi geçiyorsa OC işinden vazgeçmeniz yararınıza olur.

Hocam prime95 ile 75 derecenin üstü sağlıksızsa işlemcinin hızını düşürsem iyi olur. Benim işlemciye yük bindirince 99 dereceye çıkıyor. 99 Derecede de stabil çalışıyor :D.

Benim Anakart G31 Chipset'li.
Modeli bu GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-G31M-ES2L (Rev. 1.x)(Anakart,Yonga Seti G31,Soket 775) /

İşlemcim E5300. Bu sistem OC edilebilirmi?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı