E5700 sisteme RAM ve ekran karti tavsiyesi

CasualUser

Hectopat
Ailemin kullandığı eski bir bilgisayar var. 10 yıldan fazla süredir kullanıyorlar. Yeni bir bilgisayar almaya gerek yok fazla kullanmıyorlar zaten. O yüzden sadece RAM ve zamanında bir bilgisayarcı orijinal ekran kartını çalıp yerine çöp bir ekran kartı taktığı için sisteme darboğaz yaptırmayacak yeni bir ekran kartı takmak istiyorum. Bilgisayarın özelliklerini CPU-Z'den aldığım ekran alıntılarıyla buraya atıyorum.
Bu bilgisayara en fazla kaç GB RAM takabilirim? Ve hangi ekran kartını takmalıyım?
Eğer yapabilirseniz linkleriyle atabilir misiniz?

1906743.0000000002_cache.png

1899588.0000000002_cpu.png

1921478.0000000002_graphics.png

1912473.0000000002_memory.png

1917643.0000000002_spd1.png

1932277.0000000002_mainboard.png

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartı bile o sisteme fazla. Çok eski bir sistem olduğu için yükseltme yapmaya değmez. En fazla 2GB RAM destekliyor anakart yani alamazsın. Şuan bu sistem için yapabileceğin bir şey yok her şey sınırda zaten. Ekran kartı da fena değil 10 yıllık sisteme göre Ati R HD 2600 Pro kullanmıştım bayağı.

Sen ne yapmak istiyorsun? Oyun mu oynayacaksın, bir program mı açacaksın? Söyle ona göre bir şeyler tavsiye ederim ben de.

Anakartınızın modelini görmedim ama muhtemelen 4 GB destekliyordur.
Bu yüzden RAM'i 4 GB yapın ve ekran kartın iyi ben redeon 2600 Pro kullanmıştım. Gayet iyi performans veriyordu.

muhtemelen 4 GB destekliyordur.

Anakart o kadar eski ki resmi sitesinde bile yok. Buradan baktım ben Max 2GB destekliyor. Eğer 4GB destekliyorsa 20TL ye 2GB alır ama sistemi rahatlatır bunun dışında ahım şahım faydası olmaz. HDD de IDE tahminimce o sistemin içi açılıp güzel bir temizlik ardından macun yenilenmesi, CPU frekans artırması yaparak belki bir şeyler yapılabilir kıvama getirilebilir 4GB RAM ile.

O ekran kartı bile o sisteme fazla. Çok eski bir sistem olduğu için yükseltme yapmaya değmez. En fazla 2GB RAM destekliyor anakart yani alamazsın. Şuan bu sistem için yapabileceğin bir şey yok her şey sınırda zaten. Ekran kartı da fena değil 10 yıllık sisteme göre Ati R HD 2600 Pro kullanmıştım bayağı.

Sen ne yapmak istiyorsun? Oyun mu oynayacaksın, bir program mı açacaksın? Söyle ona göre bir şeyler tavsiye ederim ben de.

Hayır, ailem kullanacak. Genellikle dizi izliyorlar ve günlük işlerini yapıyorlar.

Anakart o kadar eski ki resmi sitesinde bile yok. Buradan baktım ben Max 2GB destekliyor. Eğer 4GB destekliyorsa 20TL ye 2GB alır ama sistemi rahatlatır bunun dışında ahım şahım faydası olmaz. HDD de IDE tahminimce o sistemin içi açılıp güzel bir temizlik ardından macun yenilenmesi, CPU frekans artırması yaparak belki bir şeyler yapılabilir kıvama getirilebilir 4GB RAM ile.

Yanlış anlamış olabilirim ama orada kastettiği şey sahip olduğum her slot için max 2 GB RAM sanırım? Bende 2 slot olduğu için 2 GB daha alıp takmayı düşünüyorum. Yanlışsam düzeltirsiniz. Son olarak yeni RAM alırken dikkat etmem gereken tek şey DDR2 olması mı ve bu sisteme yeni ekran kartı önerebilir misiniz?

20TL zaten bir şey değil al tak çalışırsa yukarıda bahsettiğim temizli işlemini yaparsın. Ekran kartı ile ilgili de yazdım okumadın sanırım. O ekran kartı o sistem için yeterli. Daha fazlası lüzumsuz olur.

Zaten bu haliyle dizi izlenebilir sen ne yapacaksın ki yükseltme istiyorsun? Onu söyle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı