E5700 VRAM nasıl artırılır?

quantumpax

Hectopat
Merhaba, benim bilgisayarım çok eski. 4 GB RAM alıp bilgisayarımı 6 GB RAM'e yükselttim. Onboard sistem kullandığım için sanırım ekran kartı demek doğru olur mu bilmem ama RAM'den besleniyor. İşletim sistemimi X64 bite yükselttim ve darboğaz sıkıntısı yaşamaya başladım. Sorunun işlemciden mi yoksa GPU'dan mı kaynaklandığını anlayamadım. CPU kullanımı sürekli %100 olduğuna göre sanırım işlemci, ekran kartına yetişemiyor. Sistem özelliklerini aşağıya yazacağım ama benim asıl sormak istediğim soru; VRAM'i bu BIOS üzerinden nasıl arttırırım? arttırabilir miyim? Ve VRAM'ı arttırırsam darboğaz sorunu çözülür mü? (GPU'yu güçlü olarak varsayarsak bunun gerçekleşme ihtimali 0, işlemciyi yükseltmem gerekebilir.)

dxdiag0.png

dxdiag1.png

sistem.png

vram.png

bios0.jpg

bios1.jpg

bios2.jpg

Attığım BIOS görüntülerinin yapmak istediğim şey ile alâkalı olup olmadığını bilmiyorum. BIOS'tan olmuyorsa kayıt defterinden yapabilir miyiz?
Ve eğer VRAM'i arttırırsam bilgisayara zararı olur mu?

Sistem özellikleri:

Yonga seti: Intel G41 Express Chipset.
İşlemci: Pentium(r) Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz (2 cpus)
RAM: 6 GB.
Anakart: Pegatron IPM41-D3.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı