Ryzen 5 5600G 4 GB VRAM vs 8 GB VRAM

Laqud

Decapat
Daha fazla  
RAM
Apacer 2x8 2133 MHz CL12 (X.M.P. ile 3200 MHz CL16 oluyor.)
Ben R5 5600G kullanıyorum ve 4 GB VRAM verdim 12 GB RAM kaldi. 8 verince 8 GB RAM kalıyor. Sizce bunu yapmak mantikli mi 4 GB VRAM yeterli olur mu?

Ben R5 5600G kullanıyorum ve 4 GB VRAM verdim 12 GB RAM kaldi. 8 verince 8 GB RAM kalıyor. Sizce bunu yapmak mantikli mi 4 GB VRAM yeterli olur mu?
Yapmak mantıklı değil. 128MB verseniz bile gerektiği zaman zaten RAM'inizden alıyor gerektiği kadar. Böyle yaparak boş yere RAM'inizi karantinaya alıyorsunuz binevi.
Kullanmadığı zaman RAM'e el koymasın diye kaldırsanız daha iyi olur.

Yapmak mantıklı değil. 128MB verseniz bile gerektiği zaman zaten RAM'inizden alıyor gerektiği kadar. Böyle yaparak boş yere RAM'inizi karantinaya alıyorsunuz bir nevi.
Kullanmadığı zaman RAM'e el koymasın diye kaldırsanız daha iyi olur.

Bir şey soracağım onceden 500 MB gibi bir VRAM vardi simdi 4 GB vaptim performansa ne akdar etkisi olur?

Bir şey soracağım onceden 500 MB gibi bir VRAM vardi simdi 4 GB vaptim performansa ne akdar etkisi olur?
Hiç olmaz.

Şöyle anlatayım: VRAM'de "Paylaşılan ve Adanmış" diye 2 tip kısım var.
Adanmış: Normalde GPU'nun kendi fiziksel RAM'idir ama sizin Vega 8 GPU'su bir fiziksel karta sahip olmadığı için. Yani işlemcinin içinde küçük bir çekirdekten ibaret olduğu için komple VRAM'i, RAM'den alıyor.

Paylaşılan: RAM'i, VRAM olarak kullanıma denir.

Sizin senaryo ise şöyle: A(Adanmış.) ve P(Paylaşılan.) diyelim bu kısımlara.
Eskiden GPU'u A havuzunda 500MB'si vardı ve siz 4GB VRAM isteyen bir oyun açtığınız zaman gidip P havuzundan 3.5GB ödünç alıyordu ve RAM'iniz 12GB şekilde 60FPS oynatıyor. Siz oyunu kapattığınız zaman P havuzundan aldığı 3.5GB'yi geri iade ediyor. RAM'iniz 15.5GB kalıyor gene.

Şimdi ise GPU'unun A havuzunda 4GB var ve siz 4GB VRAM isteyen bir oyun açıyorsunuz. Daha fazla VRAM'e ihtiyacı olmadığı için P havuzuna gitmiyor hiç ve gene 60FPS oynatıyor ama siz oyunu kapattığınız zaman o 4GB'yi geri vermiyor. RAM'iniz ise 12GB kalıyor halada.

Kısaca normalde gerektiği zaman ödünç alıp, geri verirken. Siz adamış olduğunuz zaman hiçbir şey yapmasa bile aldıklarına el koymuş oluyor. FPS'e ise sıfır etkisi var çünkü hertürlü sistemdeki RAM'inizi kullanıyor.

Hiç olmaz.

Şöyle anlatayım: VRAM'de "paylaşılan ve adanmış" diye 2 tip kısım var.
Adanmış: Normalde GPU'nun kendi fiziksel RAM'idir ama sizin Vega 8 GPU'su bir fiziksel karta sahip olmadığı için. Yani işlemcinin içinde küçük bir çekirdekten ibaret olduğu için komple VRAM'i, RAM'den alıyor.

Paylaşılan: RAM'i, VRAM olarak kullanıma denir.

Sizin senaryo ise şöyle: A(adanmış.) Ve p(paylaşılan.) Diyelim bu kısımlara.
Eskiden GPU'u a havuzunda 500 MB'si vardı ve siz 4 GB VRAM isteyen bir oyun açtığınız zaman gidip p havuzundan 3.5GB ödünç alıyordu ve RAM'iniz 12 GB şekilde 60FPS oynatıyor. Siz oyunu kapattığınız zaman p havuzundan aldığı 3.5GB'yi iade ediyor. RAM'iniz 15.5GB kalıyor gene.

Şimdi ise GPU'unun a havuzunda 4 GB var ve siz 4 GB VRAM isteyen bir oyun açıyorsunuz. Daha fazla VRAM'e ihtiyacı olmadığı için p havuzuna gitmiyor hiç ve gene 60FPS oynatıyor ama siz oyunu kapattığınız zaman o 4 GB'yi geri vermiyor. RAM'iniz ise 12 GB kalıyor halada.

Kısaca normalde gerektiği zaman ödünç alıp, geri verirken. Siz adamış olduğunuz zaman hiçbir şey yapmasa bile aldıklarına el koymuş oluyor. FPS'e ise sıfır etkisi var çünkü her türlü sistemdeki RAM'inizi kullanıyor.

O zaman 500 MB mi yapayım 4 GB mi kalsin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı