E6500 bilgisayar yavaş çalışıyor

Croqs

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar 7-8 yıllık bilgisayarım var özellikleri bayağı kötü ancak gereğinden fazla yavaş gibi geliyor bana. Durup dururken donmalar, bilgisayarın kaldırabildiği oyunlarda bile donmalar olabiliyor. Özellikleri aşağıya yazacağım. Normal bir durumsa ne gibi takviyeler yapabilirim veya hangi parçaların sorunlu olma olasılığı daha çok yazarsanız sevinirim.

İşlemci: Intel Pentium'e6500.
Ekran kartı: Intel G41 Express chipset.
RAM: Nanya Technology DDR3 2 GB 1333 MHz ( MHz farklı olabilir.)
Anakart: Pegatron IPX41-D3.
HDD: ST3500413AS ata device 456 GB.

Windows 10 kullanıyorum. Windows 7'de daha iyi mi çalışır?

Arkadaşlar 7-8 yıllık bilgisayarım var özellikleri bayağı kötü ancak gereğinden fazla yavaş gibi geliyor bana. Durup dururken donmalar, bilgisayarın kaldırabildiği oyunlarda bile donmalar olabiliyor. Özellikleri aşağıya yazacağım. Normal bir durumsa ne gibi takviyeler yapabilirim veya hangi parçaların sorunlu olma olasılığı daha çok yazarsanız sevinirim.

İşlemci: Intel Pentium'e6500.
Ekran kartı: Intel G41 Express chipset.
RAM: Nanya Technology DDR3 2 GB 1333 MHz ( MHz farklı olabilir.)
Anakart: Pegatron IPX41-D3.
HDD: ST3500413AS ata device 456 GB.

Windows 10 kullanıyorum. Windows 7'de daha iyi mi çalışır?

Bu sisteme Windows 7 daha uygun olacaktır hardisk eski ise hardiskte sorun olabilir.

Artı -1 Eksi
Hocam sistemde 2 GB RAM görüyorum. SSD göremedim. Bu şekilde Windows 10 işkence olur. Bence 8.1 veya 7 kurun.

Artı -1 Eksi
8.1 kurduğumda hız olarak ne kadar değişiklik olur? Mesela en basitinden YouTube'da tam ekrana bastığımda bile 10-15 saniye açılmıyor şu an. Buna sebep veren Windows sürümü müdür? Ayrıca 4 GB RAM ve R7 240 alacağım. Ekran kartı zaten etkilemez ancak RAM'ı 6 GB yaparsam daha hızlı olur mu?

8.1 kurduğumda hız olarak ne kadar değişiklik olur? Mesela en basitinden YouTube'da tam ekrana bastığımda bile 10-15 saniye açılmıyor şu an. Buna sebep veren Windows sürümü müdür? Ayrıca 4 GB RAM ve R7 240 alacağım. Ekran kartı zaten etkilemez ancak RAM'ı 6 GB yaparsam daha hızlı olur mu?

Ya Windows 7 ya da XP kurun hiçbir şey yapmadan inanılmaz bir hız artışı göreceksiniz. R7 240 o işlemciye stok halinde darboğaz yapabilir, voltajsız az bir OC yapabilirsiniz, o işlemciyi çılgınlar 6GHz'de bile çıkartıyor. Siz 3.2 ya da 3.4 GHz'de işinizi görür. O zaman Windows 8.1 iyi olur. RAM'i minimum 4 GB yapmanız lazım ayrıca.

Artı -1 Eksi
Ya Windows 7 ya da XP kurun hiçbir şey yapmadan inanılmaz bir hız artışı göreceksiniz. R7 240 o işlemciye stok halinde darboğaz yapabilir, voltajsız az bir OC yapabilirsiniz, o işlemciyi çılgınlar 6GHz'de bile çıkartıyor. Siz 3.2 ya da 3.4 GHz'de işinizi görür. O zaman Windows 8.1 iyi olur. RAM'i minimum 4 GB yapmanız lazım ayrıca.

Windows 7'ye veya XP'ye dönmek istemiyorum. Windows 8.1 dosyası iniyor şu anda. OC yapmayı bilmiyorum ama araştırdıktan öğrendikten sonra yaparım. RAM'i yükseltmek zorundayım zaten çünkü 2 GB RAM'la hiçbir şey yapılmıyor.
Arkadaşlar sizce Windows 8.1 normal sürümümü yoksa Pro sürümünü mü kurmalıyım? Pro sürümündeki ek özellikler nelerdir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı