Çözüldü E6500 CPU fan error hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

g0kden1z

Centipat
Daha fazla  
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
320 GB HDD
Ekran kartı
GT 730
Anakart
P5G41C-M LX 3
İşlemci
E6500
Arkadaşlar merhaba, sistemi 2. el olarak satın aldım. 3 Aydır kullanıyorum, 775 pin DDR3 kasa 3 aydır CPU fan hatası vermiyor lakin işlemcim arızalandı. 1333 MHz'lik RAM 800 MHz olarak çalışıyor işlemci o kadar destekliyor aradan 1-2 gün geçti CPU fan error hatası deyip F1 basmamı istiyor sonra Windows'u acıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. BIOS'ta mı sıkıntı var?

Çözüm
Bu hata her zaman fanda problem olduğunu söylemez. İşlemci sıcaklığını atarsanız yardımcı olabilirim.

İşlemciği sıcaklığı 50 - 60 derece arası oyun içi BIOS ayarlarından bir ayarı n/adan disablled yaptım sorun kalktı. Önceden de böyleydi hatırladım BIOS sıfırlanmış herhalde bu da ayarı değişmiş sorunum çözüldü =)
Aslında bu bir sorun değil. BIOS'ta CPU fan Low limit ayarı vardır. Burada Low limit değeri genelde 600'dür. Fakat PC ilk açılırken işlemci sıcak olmadığından dolayı fan 600 devirden bile daha düşük bir devirde döner. BIOS da 600 RPM altında bir değerde uyarı vermeye programlandığından devir 600 altında dolunca CPU fan error hatası alırsın. Bu hata hiçbir sorun teşkil etmez zira fan ayarı PWM modundadır. Yani işlemci ısındıkça fan RPM değeri, yani fanın dakikada yaptığı devir de artar. 2500 devire kadar çıkar fan gerektiğinde. Peki bu hatayı almamak için ne yapmalı? BIOS'ta CPU fan Low limit ayarını 200 yapığında, uyarı sadece fan 200 RPM altında düşünce gelecektir. 200 RPM altında zaten fan bir nevi bozulmuş ve dönmüyor demektir. Ayarı değiştikten sonra F10 ile ayarları kaydetmeyi unutma.

Dene bakalım.

Arkadaşlar merhaba, sistemi 2. el olarak satın aldım. 3 aydır kullanıyorum, 775 pin DDR3 kasa 3 aydır CPU fan hatası vermiyor lakin işlemcim arızalandı. 1333 MHz'lik RAM 800 MHz olarak çalışıyor işlemci o kadar destekliyor aradan 1-2 gün geçti CPU fan error hatası deyip F1 basmamı istiyor sonra Windows'u acıyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. BIOS'ta mı sıkıntı var?

Bu hata her zaman fanda problem olduğunu söylemez. İşlemci sıcaklığını atarsanız yardımcı olabilirim.

İşlemciği sıcaklığı 50 - 60 derece arası oyun içi BIOS ayarlarından bir ayarı n/adan disablled yaptım sorun kalktı. Önceden de böyleydi hatırladım BIOS sıfırlanmış herhalde bu da ayarı değişmiş sorunum çözüldü =)

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı