E6500 ve HD 6790 darboğaz

EmrecanReis33

Hectopat
Bügün sizlere bir sorunumu anlatmak istiyorum. Sistemimde GTA 5 çalıştırmaya çalışınca işlemcinin ekran kartını besleyemedigini fark ettim. Öyle ki işlemci sürekli olarak %100 de çalışırken ekran kartı %30-40 arasında geziniyordu. Bu darbogazın başka oyunlarda bu kadar etkili olmayacagını düşünürek işlemciyi yükseltmedim ama lol gibi bir oyunda bile anlık drop meydana geliyor ve savaş sırasında FPS 30-20'lere düşüyor. Grafikleri en düşüge almama ragmen durum bu şimdi işlemciyi Q9400 işlemciye yükseltmeyi düşünüyorum. Bu şekilde droplardan kurtulabilir miyim ve GTA 5 tarzı oyunları +30 FPS ile sıkıntısız bir şekilde oynayabilir miyim ? Tüm yanıtlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler ;)

HD 6790

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam, birisi Pentium, birisi Core 2 Quad işlemci. Quad Q9400 %34.3 performansa, E6500 ise %23.2'lik bir performansa sahip. Ayırca zaten Q9400 4 çekirdekli olduğu için daha rahat olacaktır.
Yani demek istedigim bu ani fps düşüşleri işlemci kaynaklı eğer yükseltirsem sorunlarım düzelir mi ? q9400 ün hd6790 çok rahat besleyebilecegini düşünüyorum hocam dogrumudur ?

Ani FPS düşüşleri için bize oyun içi ekran kartı ve işlemci kullanım miktarlarını göndermen lazım. Şu yazılımları indir : MSI Afterburner, Rivatuner Statistics Server
Buyur bu da kullanımları : MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat Oyun içi ekran görüntüsü alıp atabilirsin.
Hocam zaten dediginiz programlarda aldıgım sonuçları göndermek isterdim ama gta 5 sıkıntılı açınca sildim Yukarıda zaten MSI Afterburner ile aldıgım gta 5 test sonuçlarını yazdım lol için gönderin diyorsanız göndereyim ama lol deki testim yazılı olarak söylemem gerekirse oyun başı fps 140-150 lerde işlemci kullanımı %80 iken ekran kartı %80-90 oyun ortasında grup çatışmalarında işlemciye yük bindiginden ekran kartı ani bir şekilde %40 lara düşüyor ve işlemci bu sürede %100 oluyor eğer isterseniz fotorafda atabilirim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı