E6550 görüntü gelmeme sorunu

Mustafa Günay

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli kapatıp açıyorum. Arada sırada P5KPL yazısını görüyorum ama anında gidiyor. Bazen windows yüklenirken gidiyor. Dün en fazla kilit ekranına kadar geldi şifreyi girerken gene görüntü gitti. Ama çoğunlukla ekrana hiç görüntü gelmiyor. Ekranda görüntü yokken klavye ve fare de çalışmıyor.

• İşlemci Core2Duo E6550
  • Ekran Kartı HD7750
  • Ram 2GB DDR2 667 MHz
  • Anakart Asus P5KPL

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyordum. Ramlarımda arıza olduğunu tespit etmiştim. Seninde başka bilgisayarda veya test programları ile ramlarini test edebilirsin.

Bios pilini söküp takmayı deneyebilirsiniz, olmazsa başka bir RAM takıp öyle deneyiniz, yine olmazsa VGA kablonuzu direkt anakarta takarak deneyiniz.
Şüphelendiklerim RAM arızası ve PSU yetmezliği.

Bilgisayarını başlatmadan önce kasanın yan fanını aç ve kulağını yaklaştır. İlk tık diye bir ses duyar isen HDD elektrik geliyor ve çalışmaya başladı. ikinci olarak ince bir dit sesi duyarsan Ram' ler aktif olmuştur ve biosa giriş yap. Orada bekle 1-2 dk bekle ekran tekrar gider ise ram veya ekran kartı olabilir. Ekran gitmiyor ise sistemsel bir arıza vardır. PC onarımını başlat. Sorun giderilecektir. düzeltme işleminde de ekran gidiyor ise PSU yu kontrol etmende fayda var.

@BigEvil @bybozkurt @Rahim BAKİ @Murat5038 @JaroxJamaica @CJack60

Psu yetmiyorsa belki eski ekran kartımı kullanarak bilgisayarı açabilirim dedim. Eski kartı takınca birkaç kez videodaki gibi yaptı. Kapatıp açınca sorunsuz bir şekilde açıldı. İşlemci sıcaklığına baktım ve memtest yükledim. İşlemci normal. Sorunun kaynağı psu mu acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

http://i.hizliresim.com/BPzjOg.jpg

Bu durumda seçenekleri eleyerek sorunu bulmaya çalışacağım.

1: HDD;
Öncelikle HDD'de olsaydı sadece Windows Boot edildiği zaman bu sıkıntılar yaşanırdı. Ama sisteme hiç görüntü gelmiyor. Bu nedenle sorun HDD değil.

2: İşlemci Sıcaklığı;
İşlemci'nizde sorun olmadığını belirtmişsiniz. Dolayısıyla işlemci de değil.

3: Anakart;
Anakart'ta problem olsaydı sistem hiç açılmazdı.

4: RAM'ler;
RAM'lerinizi PC'yi kapatıp, yuvalarında hareket ettirmeyi dener misiniz ? Yine görüntü gelmemeye başladıysa, sorun çözülüyor mu ?

@bybozkurt 300W

@BigEvil Sadece çok hafif bir șekilde ileri geri oynadı fakat birșey değișmedi eski kart ile çalıșıyor sadece. Artık iyi olan kart ile masaüstüne kadar gelebiliyorum ancak masaüstünü gördükten 1-2 saniye sonra ekran tekrar gidiyor, fanlar tam devir dönmeye bașlıyor ve klavyedeki numlock, capslock gibi tușlara basınca ıșıklar kapanmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı