E6550 sisteme güncelleme tavsiyesi

velituc01

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba elimde Intel ı2 6550 işlemci, 8 GB 1333 MHz RAM, MSI 2 GB GT 630 ekran kartı ve Gigabyte G41MT-S2PT anakarta sahip bir sistemim var. Ben bu sistemle hem oyun oynayıp hem de kodlama yapıyorum, bazen kasma bazen donmalar yaşıyorum, ekran kartımı güncellemek istiyorum, hangi ekran kartını önerirsiniz?

Öncelikle işlemciyi güçlendirmeniz gerekir.Yeni ekran kartını besleyemeyen bir işlemciye sahip olduktan sonra bir anlamı yok yeni ekran kartı almanın.

Sistem eski, sadece ekran kartı değiştirirseniz sıkıntı yaşarsınız.
Anakartınız ve söz konusu 8 GB olan RAM muhtemelen DDR3.
İşlemciniz alacağınız üst düzey bir ekran kartını besleyemez.
Size tavsiyem, tek bir parçayı değil, tüm parçaları değiştirmeniz.
Bütçe belirtir misiniz rica etsem?

Önerileriniz için teşekkür ederim. Bütçem 1000 TL, şu anlık sistemimi değiştirmem zor diyebilirim 1 yıl idare etse yeterli diyebilirim. İşlemci ve diğer ekipmanlar için önerebileceğiniz bir ürün var mı? Ürün linki atabilrseniz mutlu olurum.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Bütçem 1000 TL, şu anlık sistemimi değiştirmem zor diyebilirim 1 yıl idare etse yeterli diyebilirim. İşlemci ve diğer ekipmanlar için önerebileceğiniz bir ürün var mı? Ürün linki atabilrseniz mutlu olurum.
İkinci el bakmayı düşünüyor musunuz hocam?

Aliexpress üzerinde bazı Xeon işlemcileri LGA 775'e uygun bir şekilde ayarlayıp satıyorlar fiyatı da gayet uygundu diye hatırlıyorum.
SSD alabilirseniz sistemi çok iyi bir şekilde hızlandıracaktır.
8GB ram Windows 10 için düşük kalıyor genelde daha hafif bir işletim sistemi kullanabilirsiniz veya RAM takviyesi yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı