E6550 sisteme yükseltme tavsiyesi

Anakartınızın maksimum 4 GB desteği var (çok saçma geldi bana da) GA-P31-DS3L (Rev. 1.x) | Anakart | GIGABYTE buradan bakabilirsiniz.
Artı olarak X5460 GTX750 Ti'a 1080P darboğaz yapmaz. ( Çok Extreme oyun olmadığı sürece)
Ek olarak GİGABYTE GA-EP41 DDR2 LGA775 ANAKART + Q8400 İŞLEMCİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bunu da alabilirsin. 8 GB RAM desteği var.
biraz daha bu sistemle idare edip para biriktirmelisin bence bu sistemler çok eski. Öneri falan yapıyoruz ama çok da tasvip ettiğimiz bir senaryo değil. En ucuzundan bile olsa DDR4 - AM4 bir sistem bile şu anki sisteminizin performansını katlar.

DDR3anakart varken DDR2 önermek biraz mantıksız.
Mesela P5G41C-M LX alırdım 16 GB DDR3 RAM'e kadar destekler(Full slotlar dolduğunda)
Ve bu da gayet yeter(DDR3'ü DDR2'yi tercihimin nedeni DDR2'ler sadece AMD ramlarde 4 GB'si var Intel'de Max 2 GB.)

Bu arada darboğazdan bu kadar korkmayın derim. Ek olarak darboğaz oyunu açmayacak ya da illa her oyunda takılmalar olacak diye bir durum söz konusu değil(olabilirde tabii ki) sadece işlemci ekran kartını tam potansiyelinde kullanamayabilir. Daha dün kurdum AM3+ sistemi X4 925 ve RX570 olarak evet sistemimde darboğaz var ama sizi ısırmaz korkmayın mis gibi akıyor High ayarlarda Witcher 3 60 FPS stabil.

Mesela P5G41C-M LX alırdım 16 GB DDR3 RAM'e kadar destekler(Full slotlar dolduğunda)

Yanlış bilgi vermeyin DDR2 ve DDR3 Combo anakartlar ikisi bir arada kullanılsın diye yapılmadı. DDR2 RAM için 8GB; DDR3 RAM için 8 GB desteği var anakartın.

Ekran Alıntısı.PNGasdasdasd.PNG

Benim Sürprizbozan kısmımı okumadınız sanırım.

Bence FM2+ anakart al güzel bir A10 7870K al ekran kartı almasına gerek kalmaz veya X4 780 miydi neydi tam hatılamıyorum o işlemci alınabilir üstüne RX 460 alırsın 4 GB mis gibi sistem olur.
Eğer Gigabyte A88X g1.Sniper anakart alırsan A10 işlemciyi al derim ve OC yaparsın daha hızlı olur(veya çarpan kilidi açık olan APU olmayan işlemci alırsın daha iyi olur.)

Yanlış bilgi vermeyin DDR2 ve DDR3 combo anakartlar ikisi bir arada kullanılsın diye yapılmadı. DDR2 RAM için 8 GB; DDR3 RAM için 8 GB desteği var anakartın.

Eki Görüntüle 758506

Benim sürprizbozan kısmımı okumadınız sanırım.

Pardon G41 C versiyonun combo olduğunu unuttum.

Bende t versiyonu olunca C side 4 slotuda DDR3 desteklediği yanılgısına düştüm.
Niye 4 slotuda DDR3 olan anakart yok ki LGA 775'te.

Neyse 8 GB RAM kullanırsın bir de SSD takarsın miss.
Bu arada darboğazdan bu kadar korkmayın derim. Ek olarak darboğaz oyunu açmayacak ya da illa her oyunda takılmalar olacak diye bir durum söz konusu değil(olabilirde tabii ki) sadece işlemci ekran kartını tam potansiyelinde kullanamayabilir. Daha dün kurdum AM3+ sistemi X4 925 ve RX570 olarak evet sistemimde darboğaz var ama sizi ısırmaz korkmayın mis gibi akıyor High ayarlarda Witcher 3 60 FPS stabil.

Aslında darboğaz eğer işlemci ekran kartına yapıyorsa ekran kartınına zarar veriyor diye biliyorum ama tabii birisinden böyle duymuştum.
Ama tam gücünü kullanmak varken niye darboğaz yaşayayımki.
@Yiğitt35
Keşke baştan dikkat etseydim sende benim gibi 2 tane DDR3 LGA 775 sisteme sahipsin foxcoondan memnun musun bari.
Ben onda sadece E5200 işlemciyi FSB ile sadece 3.4 GHz'ye kadar müsaade etmişti.

Chipsete veya işlemciye voltaj verme olayı hiç yok maşallah.
Foxcoon anakartı ben 170 TL'ye bulmuştum eğer BIOS ile işin yoksa bence foxcoon belki kullanılır.

Ben E7500 işlemciye FSB ile OC yaptığımda 2.9 GHz'den 3.5 GHz'ye OC yaptım sıcaklıkta Max 75 derece falan gördü stok soğutucuyla( alüminyum bloğu kalın olan)
Bence sende FSB kullanarak OC yap biraz bence aradaki farkı görüceksin.

Son düzenleme:
Keşke baştan dikkat etseydim sende benim gibi 2 tane DDR3 LGA 775 sisteme sahipsin foxcoondan memnun musun bari.
Ben onda sadece E5200 işlemciyi FSB ile sadece 3.4 GHz'ye kadar müsaade etmişti.

Chipsete veya işlemciye voltaj verme olayı hiç yok maşallah.
Foxcoon anakartı ben 170 TL'ye bulmuştum eğer BIOS ile işin yoksa bence foxcoon belki kullanılır.

Foxconn mu? Böyle kötü bir anakart yok ya. Modeli neydi senin 2A8CH mi? Benim gram oynamama izin vermiyordu. E8400 işlemcimi 3000MHz'den 3005 yapmama bile izin vermiyordu. 150TL'ye ASRock G41M vs3 buldum, hem DDR3 8 GB desteği var hem de çok az bir OC potansiyeli var. Güzel anakart yani :) Q9400 ve GT730 ile basit ve orta yüklü oyunları oynayabiliyorum. Bu arada Q9400 maksimum 2.87GHz oldu :) Daha yükseğinde sistem açılmıyor çünkü Vcore ayarı yok :(

Aslında darboğaz eğer işlemci ekran kartına yapıyorsa ekran kartınına zarar veriyor diye biliyorum ama tabii birisinden böyle duymuştum.
Ama tam gücünü kullanmak varken niye darboğaz yaşayayımki.
@Yiğitt35

Darboğaz ekran kartına zarar vermez. Sonuçta darboğaz ekran kartını tam olarak kullanamamak. Belki işlemciyi zorlayabilir ama o da çok zor overclock ile bozulmayan bir parça darboğaza bakmaz.
Bende ekran kartımı tam verimlilikte kullanmak istiyorum aslında ama bu topladığım sisteme i7 3632QM+GT 740M'den geçtim. Bir nevi meydan okumaydı bütçe 1000-1200 arasıydı topladım da sistemi X4 925 vardı onu kullandım RX560 düşünüyordum bu sisteme en oturaklı o olurdu. RX570 şans eseri ucuza geldi 650 TL'ye gelince bir daha bulamam hesabı. İleride FX8300 bulursam takarım sisteme ama zor AM3+ Türkiye'de çok değeri bilinmeyen bir soket ne yazık ki.

Darboğaz ekran kartına zarar vermez. Sonuçta darboğaz ekran kartını tam olarak kullanamamak. Belki işlemciyi zorlayabilir ama o da çok zor overclock ile bozulmayan bir parça darboğaza bakmaz.
Bende ekran kartımı tam verimlilikte kullanmak istiyorum aslında ama bu topladığım sisteme i7 3632QM+GT 740M'den geçtim. Bir nevi meydan okumaydı bütçe 1000-1200 arasıydı topladım da sistemi X4 925 vardı onu kullandım RX560 düşünüyordum bu sisteme en oturaklı o olurdu. RX570 şans eseri ucuza geldi 650 TL'ye gelince bir daha bulamam hesabı. İleride FX8300 bulursam takarım sisteme ama zor AM3+ Türkiye'de çok değeri bilinmeyen bir soket ne yazık ki.

O şekilde ben mesela FX 8350 düşünüyordum OC yapmak için ama boş ver alma dediler paranı çöpe atarsın dediler.
Foxconn mu? Böyle kötü bir anakart yok ya. Modeli neydi senin 2A8CH mi? Benim gram oynamama izin vermiyordu. E8400 işlemcimi 3000MHz'den 3005 yapmama bile izin vermiyordu. 150TL'ye ASRock G41M vs3 buldum, hem DDR3 8 GB desteği var hem de çok az bir OC potansiyeli var. Güzel anakart yani :) Q9400 ve GT730 ile basit ve orta yüklü oyunları oynayabiliyorum. Bu arada Q9400 maksimum 2.87GHz oldu :) daha yükseğinde sistem açılmıyor çünkü vcore ayarı yok :(

Yok benimki G41 mxe idi bu en azında FSB değişimi oluyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı