E6600 2.7 GHz'den fazla overclock yapınca PC açılmıyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
BIOS'dan FSB ayarından maksimum 4.5 GHz seçeneği olmasına rağmen 2750 MHz'i geçince PC açılıp siyah ekranda kalıyor. Bu PC'nin koruması mıdır? Sıcaklık değerleri normal. Boşta 30, yükte 55 derece.
Sistemim:
  • Core 2 Duo E6600 @2.4 GHz (Şu anda @2.7 GHz)
  • 2 GB RAM
  • ATI HD 4550

Son düzenleyen: Moderatör:
Profilimde yazıyor hocam. Ben adres verince nedense mesajım siliniyor ve uyarı alıyorum.
Neden böyle bir terslik oldu anlamadım ama anakart tamiri ile uğraşan bir bilgisayarcıya bios çipine program attırabilirsin çok zaman veya maliyet alan bir işlem değil. Zaman zaman normal bios atarken bile böyle olaylar başıma geldiği için Çin'den bios programmer almak zorunda kalmıştım.

Neden böyle bir terslik oldu anlamadım ama anakart tamiri ile uğraşan bir bilgisayarcıya bios çipine program attırabilirsin çok zaman veya maliyet alan bir işlem değil. Zaman zaman normal bios atarken bile böyle olaylar başıma geldiği için Çin'den bios programmer almak zorunda kalmıştım.
Tamam, o zaman yarın bilgisayarcıya gidip BIOS attırırken sizin yüklediğiniz dosyayı kurmasını mı isteyeceğim?

Tamam, o zaman yarın bilgisayarcıya gidip BIOS attırırken sizin yüklediğiniz dosyayı kurmasını mı isteyeceğim?
Aynen hocam eğer sistem modlanmış bios ile stabil çalışıp görüntü verir ise modlanmış biosu kullan fakat microcode veya değiştirdiğim ayarlar ile sistem görüntü vermez ise güncel olan orijinal biosu kurup görüntü alırsınız.
Hocam bir gelişme var mı ? Bios çipini programlattırdınız mı acaba ?

Son düzenleme:
Aynen hocam eğer sistem modlanmış bios ile stabil çalışıp görüntü verir ise modlanmış biosu kullan fakat microcode veya değiştirdiğim ayarlar ile sistem görüntü vermez ise güncel olan orijinal biosu kurup görüntü alırsınız.
Hocam bir gelişme var mı ? Bios çipini programlattırdınız mı acaba ?
Hocam 3 gündür bilgisayarla ilgilenemedim kusura bakmayın. Bilgisayara ayıracak vaktim bile kalmadı 3 günde. Yarın boş vaktim olursa kesin baktıracağım.
@Hardware_Lover Hocam bugün gittim sordum bana 200TL dedi.

Son düzenleme:
Hocam 3 gündür bilgisayarla ilgilenemedim kusura bakmayın. Bilgisayara ayıracak vaktim bile kalmadı 3 günde. Yarın boş vaktim olursa kesin baktıracağım.
@Hardware_Lover Hocam bugün gittim sordum bana 200TL dedi.
200 TL ye DDR3 anakart alırsın overclock derdin olmaz hocam. Olsa olsa 20 yada 30 TL olması lazım o işlemin çünkü zor değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı