Çözüldü E6600 işlemcili sistem Windows 8.1 için uygun mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erdem37

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel core i7-4770 - intel hd graphics 4600 - rx 6400 4 gb Low profile -16gb ram 1600mhz - 480 gb ssd - 320 gb harddisk
Merhaba arkadaşla, bilgisayarımda Windows 7 32 Bit işletim sistemi yüklü ve Windows 7 desteği bitiyormuş. Bende Windows 8.1 sürümüne almak istedim ama donanım parçalarım yeterli mi diye sizden bilgi almak istedim.

Sistem özelliklerim;
Intel Pentium'e6600.
4 GB RAM.
Fujitsu D3041-A1.
Bu bilgisayar parçalarıma göre hangi sürüm iyi olur? Windows 8 ya da Windows 8.1 hangisi uygun olur? Bir de size zahmet bu iki sürümün ISO dosyasını atar mısınız? Rufus'la belleğe yazıp format atacağım.
Bir de eğer donanım parçalarım yetersiz gelirse işlemci önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS kilidi yoktu ama ben ingilizcem olmadığımdan yanlışıkla şifre koydum baya uğraştım ama BIOS şifresini kaldıramadım BIOS pilini çıkarıp takmama rağmen kalkmadı
oyun için intel i5 ve üzeri yada ryzen 5 ve üzeri
ofis için intel i3 ve üzeri
(işlemci sorusuna cevap bu internetim yavaş olduğu için cevaplama buglandı)

benim anakartım LGA 755 pin destekliyor
ama çoğunlukla arduino programı yükleyip kodlama yapacağım oyun az oynayacağım

BIOS kilidi yoktu ama ben ingilizcem olmadığımdan yanlışıkla şifre koydum baya uğraştım ama BIOS şifresini kaldıramadım BIOS pilini çıkarıp takmama rağmen kalkmadı

benim anakartım LGA 755 pin destekliyor
Yok BIOS kilidi o değil. Yani takarsın işlemciyi sokete uyar ama BIOS tanımaz. Bilgisayarın çalışmaz dolayısıyla.

benim anakartımın tanıyacağı maksimum işlemci modeli nedir

benim anakartımın tanıyacağı maksimum işlemci modeli nedir
Processors
Intel® Core™ 2 Quad Q9xxx / Q8xxx, 1333/1066 MHz FSB
Intel® Core™ 2 Duo E8xxx / E7xxx, 1333/1066 MHz FSB
Intel® Pentium® dual-core E2xxx / E5xxx / E6xxx, 800/1066 MHz FSB
Intel® Celeron® dual-core E1xxx / E3xxx, 800 MHz FSB
Intel® Celeron® 4xx, 800 MHz FSB
Compatible with Intel® 06 and 05A processors, max. 95W (LGA775)
(For details on supported processors please refer to our website)

sağolun beyler size zahmet oldu ama çözdüm sorunu bir soru daha sorabilir miyim izninizle

bu verdiğiniz linkten indirdiğim Windows 8.1 İSO dosyası kurulum yerinde ürün anahtarı istiyor mu
istiyorsa da "bu kısmı atla" diye bir seçenek var mı bu soruya da cevap verince sorunum bitmiş olacak şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı