E6600 Sistem Upgrade

orpat

Hectopat
Makaleler
1
Genelde online oyunlar oynuyorum ama bilgisayarım dota2 gibi oyunları yüksek kalite de oynatamıyor.
Bilgisayarımı cuzi miktarlarla upgrade edip arada gta5 oynamak genelde Online oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Arada statik elektirikden açılmadığı durumlarla karşılaşabiliyorum Sistemin ömrü var mı ? Upgradeye değer mi ?

Teşekkürler...

asdf.jpg

Sistem : Upgrade Sonrası:

Ekran karı : ATI Radeon HD 4350 / GTX 750Tİ
İşlemci: İntel Pentium E6600 / Intel Core Duo 2 Quad Q9550
Ram: 2 GB / + 2 GB
HDD: 500GB - 5400 RPM
PSU: Casper 350W

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece ekran kartını R7 240 yapmanız yeterlidir. Zaten o anakart en fazla 4 GB RAM destekliyor. 4 GB RAM ile GTA V oynamak mümkün değil. O işlemci GTX 750Ti'yi kaldırmaz fakat R7 240-250-260 gibi kartları kaldırır. Yani sadece GPU alın. En azından Dota 2 gibi bir oyunu yüksekte oynayabilirsiniz. Yani boşu boşuna masraf yapmaya gerek yok.

Sadece ekran kartını R7 240 yapmanız yeterlidir. Zaten o anakart en fazla 4 GB RAM destekliyor. 4 GB RAM ile GTA V oynamak mümkün değil. O işlemci GTX 750Ti'yi kaldırmaz fakat R7 240-250-260 gibi kartları kaldırır. Yani sadece GPU alın. En azından Dota 2 gibi bir oyunu yüksekte oynayabilirsiniz. Yani boşu boşuna masraf yapmaya gerek yok.
1. 4GB ram ile çatır çatır GTAV oynayanlar var. Sadece +2 ekleme yapacağım.
2.İşlemciyi değiştireceğimi zaten belirtmiştim.
3.işlemciyi değiştirince de 750ti işlemciye uygun seçim haline gelmekte
Ama asıl soru sistemin ömrü Lütfen bilgili birileri yardımcı olabilir mi ?

@Recep Baltaş Receb abi bu işi sen çözersin :utanç:

4 GB RAM ile GTA V nasıl mümkün değil? Ben 3 GB RAM ile 25-30 FPS'de oynuyorum. Lütfen araştırıp öyle konuşun.

1. 4GB ram ile çatır çatır GTAV oynayanlar var. Sadece +2 ekleme yapacağım.
2.İşlemciyi değiştireceğimi zaten belirtmiştim.
3.işlemciyi değiştirince de 750ti işlemciye uygun seçim haline gelmekte
Ama asıl soru sistemin ömrü Lütfen bilgili birileri yardımcı olabilir mi ?

@Recep Baltaş Receb abi bu işi sen çözersin :utanç:
Sende 4 GB RAM ile ve R7 240 alıp GTA 5 oynayabilirsin.
MSI R7 240 LP V1 DDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

R7 240 GTAV için düşük bir ekran kartı r7 240 ile online oyunları bile donarak oynayan arkadaslarım var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Silinen üye
Dostum planladığın şekilde upgrade yapabilirsin herhangi bir darboğaz sorunu olacağını düşünmüyorum. Fakat bahsettiğin 'ömür' olayınınbüyük bir kısmı PSU'ya bağlı olduğu için ve senin PSU da Casper olduğu için maalesef sistemin şuan yürüyen bir ölü. Sistemine ömür katmak istiyorsan evvela o PSU'yu değiştirmelisin. Hem de bir an önce. :sansür:

R7 240 GTAV için düşük bir ekran kartı r7 240 ile online oyunları bile donarak oynayan arkadaslarım var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O arkadaşlarının PC'sinde sıkıntı olabilir. GTA V ile bile kasmıyor. FPS oyunlarında nasıl kassın?

@Silinen üye
Dostum planladığın şekilde upgrade yapabilirsin herhangi bir darboğaz sorunu olacağını düşünmüyorum. Fakat bahsettiğin 'ömür' olayınınbüyük bir kısmı PSU'ya bağlı olduğu için ve senin PSU da Casper olduğu için maalesef sistemin şuan yürüyen bir ölü. Sistemine ömür katmak istiyorsan evvela o PSU'yu değiştirmelisin. Hem de bir an önce. :sansür:
PSU ile ne alakası olabilir ki hem PSU ömür yiyorsa 3 yıldır kullanıyorum 3 yıl da olan olmuştur. Statik elektirik yüzünden açılmadığı durumlar olabiliyor 775LGA anakartlar pahalllı değil bitane alıp takarak ömür konusunu kendi yararımıza çeviremezmiyim ?
PSU: 150TL Anakart: 80 TL :sinsi:

@Silinen üye
Anakartın sistem performansına doğrudan bir etkisi yok. İleride sana yetmeyeceğini düşünürsen değiştirirsin. Ancak PSU seni yarı yolda bırakırsa o zaman bu dediğimi hatırlarsın. Allah korusun ömrü tükense veya bir anda kısa devre yapsa olan sadece PSU'ya değil diğer parçalara da olur. Anakartın yanabilir. Ve genelde Everest, Casper, Frisby gibi Güç Kaynakları cidden yarı yolda bırakabiliyor. Hele hele 3 sene kullanmışsın. Bu beni daha da korkutuyor. :D
Ayrıca 3 sene nasıl dayandı o PSU hayret. :) Benim ilk aldığım bilgisayarım Casper idi. PSU'su 2 sene sonra iflas etmişti. :)

@Silinen üye
Anakartın sistem performansına doğrudan bir etkisi yok. İleride sana yetmeyeceğini düşünürsen değiştirirsin. Ancak PSU seni yarı yolda bırakırsa o zaman bu dediğimi hatırlarsın. Allah korusun ömrü tükense veya bir anda kısa devre yapsa olan sadece PSU'ya değil diğer parçalara da olur. Anakartın yanabilir. Ve genelde Everest, Casper, Frisby gibi Güç Kaynakları cidden yarı yolda bırakabiliyor. Hele hele 3 sene kullanmışsın. Bu beni daha da korkutuyor. :D
Ayrıca 3 sene nasıl dayandı o PSU hayret. :) Benim ilk aldığım bilgisayarım Casper idi. PSU'su 2 sene sonra iflas etmişti. :)
O PSU istifa etmiş :LOL: eski bir sisteme kalkıp 150TL psu almak saçma gibi geliyo 60TL 300W PSU tercih etmelimiyim ? Anakartın'da statikden açılmadığı durumlarla karşılaşabiliyorum bu ömrünün bittiği anlamına gelir mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı