E6600 Sisteme Ekran Kartı Önerisi

Bu arada PSU'nuz için yapılan yorumları şimdi gördüm. Ve size verilen bilgiler yanlış PSU'nuz yetecektir, hatta artacaktır. Bütçeniz GTX 750Tİ alacak kapisetede ise alın. E8500 750Ti ekran kartını besleyecektir.

@yearmaz senin çok bilgiye ihtiyacın var arkadaşım ciddi söylüyorum güldürdün.
1. olarak İntel sisteme veya AMD sisteme illa aynı markada ekran kartı takmak zorunda değiliz. Mesela :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada Ryzen (AMD) sisteme NVDİA ekran kartı takılmış ve bu Technopat'ın bir sistem toplama rehberi
2. olarak HD 5450 gibi bir ekran kartını nasıl R7 240'a benzettiniz ?
Aralarında 80 MHz çekirdek hızı ve 1.5 GB bellek farkı var ve ;
Screenshot_2017-03-13-23-11-38.png 0.7 değer farkı var az gibi görünüyor ama binlerce ekran kartından değerlendirme yapıldığı için bu oran normal den 0.5' ten fazla zaten bunları saymayıp direk mimari yapısından anlarsınız.
3. olarak PSU' ya gelirsek HD 5450 taşır R7 240 taşımaz demişsiniz ve söylentilerinize göre aynı kartlardı. Teori olarakta aralarında fark 50W. GTA V ile GTA IV karşılaştırıyormuş gibi karşılaştırmışsınız.
Konu sahibinide yanlış yönlendirmişsiniz lütfen birdaha ki sefere araştırma yaparak cevap verin.

Son düzenleme:
@Silinen üye Arkadaşımız bayağı bir saçmalamış. İnanın böyle uydurma bir bilgiyi bakkallar dahi vermiyor.
R7 240 2g yeterlidir. Fazlasına gerek yok işlemcide kaldırmaz zaten. Birde isterseniz modlu xeon veya daha iyi bie işlemci düşünebilirsiniz eğer bütçeniz elverir ise.
Evet o arkadaş çok aklımı karıştırdı..
Birşey değil :) İşlemci olarak ;
Eki Görüntüle 220719
Anakartınızın en güçlü desteklediği işlemci QX9770
Ayrıntılı bilgileri: Intel® Core™2 Extreme Processor QX9770 (12M Cache, 3.20 GHz, 1600 MHz FSB) Ürün Teknik Özellikleri
Ama ne yazık ki hiçbir yerde (baktıklarıma göre) yok. Siz bulabilirmisiniz bilmiyorum ama sanmıyorum. Ama E8400 ilginç bir şekilde QX9770'i 1.4 puan ile geride bırakmış ve o kadar fiyat farkına rağmen. Ondan bir tık üstte olan E8500'ü buradan : Core2 Duo E8500 3.16 Ghz Işlemci + Termal Macun, 3 Ay Garanti GittiGidiyor'da 258677365 temin edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 220721
Çok teşekkür ederim ya :) E8500 tercih ediyim bari de aldığıma deysin dimi :)
Sabahtan beri ne diyoruz sana. :)
Ben sana inandım ama şu arkadaş araya girdi aklım karıştı.. Sanada çok teşekkür ederim. Senden de güzel bilgiler aldım.

Bu arada PSU'nuz için yapılan yorumları şimdi gördüm. Ve size verilen bilgiler yanlış PSU'nuz yetecektir, hatta artacaktır. Bütçeniz GTX 750Tİ alacak kapisetede ise alın. E8500 750Ti ekran kartını besleyecektir.

@yearmaz senin çok bilgiye ihtiyacın var arkadaşım ciddi söylüyorum güldürdün.
1. olarak İntel sisteme veya AMD sisteme illa aynı markada ekran kartı takmak zorunda değiliz. Mesela :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada Ryzen (AMD) sisteme NVDİA ekran kartı takılmış ve bu Technopat'ın bir sistem toplama rehberi
2. olarak HD 5450 gibi bir ekran kartını nasıl R7 240'a benzettiniz ?
Aralarında 80 MHz çekirdek hızı ve 1.5 GB bellek farkı var ve ;
Eki Görüntüle 220731 0.7 değer farkı var az gibi görünüyor ama binlerce ekran kartından değerlendirme yapıldığı için bu oran normal den 0.5' ten fazla zaten bunları saymayıp direk mimari yapısından anlarsınız.
3. olarak PSU' ya gelirsek HD 5450 taşır R7 240 taşımaz demişsiniz ve söylentilerinize göre aynı kartlardı. Teori olarakta aralarında fark 50W. GTA V ile GTA IV karşılaştırıyormuş gibi karşılaştırmışsınız.
Konu sahibinide yanlış yönlendirmişsiniz lütfen birdaha ki sefere araştırma yaparak cevap verin.
Aynen aklımı çok karıştırdı o malum arkadaş Murat arkadaşa ayıp oldu saten

Ben sana inandım ama şu arkadaş araya girdi aklım karıştı.. Sanada çok teşekkür ederim. Senden de güzel bilgiler aldım.

Son olarak.. GTX 750i hangisidir resim atabilir misiniz lütfen? Ve psu değiştirmeden bu sistemi (E8500 ve GTX 750Ti)kurmam mümkün müdür?:) Teşekkürler.

Son olarak.. GTX 750i hangisidir resim atabilir misiniz lütfen? Ve psu değiştirmeden bu sistemi (E8500 ve GTX 750Ti)kurmam mümkün müdür?:) Teşekkürler.
E8500 ve GTX 750Ti ile açamayacağınız oyun olmayacaktır. Eski sisteminize göre ilaç gibi gelecek ve büyük miktarda FPS artacaktır.
PSU ise yetecek teorisel olarak artacaktır bile, terddütünüz olursa veya sıkıntı olirsa ki olmaz en fazla CD-DVD ROM'u çıkartırsınız. Ama öyle bir şey olmayacak.
GTX750Ti :
Asus: Asus GeForce GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit NVIDIA DX11 Ekran Kartı

Msi: MSI GeForce GTX750 Ti TwinFrozrGaming 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX11.2 Ekran Kartı
GTA V testi :

CS-GO testi :

Bütçeniz yeterse MSİ'ı ön plana alın çünkü soğutma açısından mükemmel ve DX12'i destekliyor ama Asus' ta fena değil.

İyi Günler.

Son düzenleme:
E8500 ve GTX 750Ti ile açamayacağınız oyun olmayacaktır. Eski sisteminize göre ilaç gibi gelecek ve büyük miktarda FPS artacaktır.
PSU ise yetecek teorisel olarak artacaktır bile, terddütünüz olursa veya sıkıntı olirsa ki olmaz en fazla CD-DVD ROM'u çıkartırsınız. Ama öyle bir şey olmayacak.
GTX750Ti :
Asus: Asus GeForce GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit NVIDIA DX11 Ekran Kartı

Msi: MSI GeForce GTX750 Ti TwinFrozrGaming 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX11.2 Ekran Kartı
GTA V testi :

CS-GO testi :

Bütçeniz yeterse MSİ'ı ön plana alın çünkü soğutma açısından mükemmel ve DX12'i destekliyor ama Asus' ta fena değil.

İyi Günler.

Peki bu son söz. :D E8600 mü ? e8500 mü ?

tamam tamam :D sanırım E8600 bulmak zormuş :D

E8600 bulmak zor evet. Aliexpress üzerinden sipariş verebilirsin ama bir ay gibi bir süre bekleme olabiliyor gelmesi uzun.

tamam tamam :D sanırım E8600 bulmak zormuş :D
E8600 Türkiye' de bulmanızın imkanı yok. E8500 ile E6600 karşılaştırmışsınız, arasındaki farkı en basit yoldan şöyle bahsedeyim biri 750Ti'da çok bariz darboğaz yapar diğeri ise hiç.
Ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz ? Bütçe belirtirseniz çok daha yardımcı olurum ve şöyle ki R7 240'a vereceğiniz para ile 50-60 TL ekleme yaparak ondan çok daha performanslı olan 2.el GTX560'ı veya R7 260X ekran kartını alabilirsiniz.

SAPPHİRE R7 260X 2GB TERTEMİZ - Sapphire Ekran Kartı İlanları
sahibinden.com'da - 410230038

SIFIR GTX560 DirectCU GDDR5 2GB 256Bit - Asus Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 410165632

Kuşkusuz iyiki almışım diyeceksiniz. Pişman olmayacaksınız aradaki fark 60TL gibi tam hesaplamadım.

Bütçeniz yeterli ise 750Ti alınız ondan 100TL daha ucuz RX460 ekran kartınıda alabilirsiniz ve o da iyi bir kart.

Karar sizin, bütçe ile dönerseniz daha yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Malum siteden ikinci el bir r7 240 alın. 100-120 TL'ye var. Böyle bir bilgisayar daha fazlasını hak etmiyor.
Malum sitede :D bildim orada 150tl'ye bunu bırakacak. Asus Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı Sizce?
Boşver uğraşma sen al E8500 ve R7 240 yeter.
Mevcut sistem ile biraz sıkıntı çıkar sanırım ? e8500 alıcam ama 2.el deneyim olmadı sıkıntı çıkartır mı ?
E8600 Türkiye' de bulmanızın imkanı yok. E8500 ile E6600 karşılaştırmışsınız, arasındaki farkı en basit yoldan şöyle bahsedeyim biri 750Ti'da çok bariz darboğaz yapar diğeri ise hiç.
Ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz ? Bütçe belirtirseniz çok daha yardımcı olurum ve şöyle ki R7 240'a vereceğiniz para ile 50-60 TL ekleme yaparak ondan çok daha performanslı olan 2.el GTX560'ı veya R7 260X ekran kartını alabilirsiniz.

SAPPHİRE R7 260X 2GB TERTEMİZ - Sapphire Ekran Kartı İlanları
sahibinden.com'da - 410230038

SIFIR GTX560 DirectCU GDDR5 2GB 256Bit - Asus Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 410165632

Kuşkusuz iyiki almışım diyeceksiniz. Pişman olmayacaksınız aradaki fark 60TL gibi tam hesaplamadım.

Bütçeniz yeterli ise 750Ti alınız ondan 100TL daha ucuz RX460 ekran kartınıda alabilirsiniz ve o da iyi bir kart.

Karar sizin, bütçe ile dönerseniz daha yardımcı olurum.
Önerilerinize bayıldım. Sadece ekran kartı için 400tl derim :) saten e8500 ucuz. Ama yinede bu PSU'yu değiştirmeden iyi bir CPU ve GPU süper olur. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı