E6700 sistem yükseltme

Yagizs2

Hectopat
  • Pentium E6700 işlemci
  • 2x1 GB 800 MHz RAM
  • Gigabyte GA-945GCM-S2L anakart
  • 250 Watt PSU
Sistemde ekran kartı bulunmamaktadır.
Bütçem maalesef 300 TL kadar. Belki biraz zorlayabilirim. Sistemi az da olsa kendine getirmek için sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
E8500 gib işlemcilere geçmen o kadar da fark yaratmayacak. Sistemin zaten ölü. Ama bir şeyler almak konusunda istekliysen RAM takviyesi ya da ikinci el bir ekran kartı alabilirsin fakat o da PSU sıkıntı çıkarabilir. Bence yatırım yapma bu sisteme. :)
İşlemcisi Pentium. Yani Core 2 Duo ya geçince fark olmayacak mı? :D

Bu sistem ile GT 730-R7 240 bile sorun çıkartır. Anakart Quad Core işlemcileri desteklemiyor. Xeon işlemci kullanma şansımız yok. Bu sisteme verilen ek ücretler ölü yatırım olur.
AliExpress indirimleriyle, 2 farklı hesap kullanarak 2 adet indirim kodu alır ise toplam 4 dolar indirim elde eder. Bu da 25-30 TL gibi bir şey sanırım.
Çok eski ve güçsüz ekran kartı kullanmak zorunda kalacak. Bu sisteme yatırım yapmak çok saçma bir davranış olur. Bütçeyi yükseltip, X3440 sistem toplarsa daha iyi olur.
Katılıyorum fakat bilgisayar toplayacak kadar zengin değiliz. İster 'All in One' olsun ister sadece anakart, işlemci ve bellek olsun.

Sistem üzerindeki Anakart,İşlemci,Ekran kartı ve Güç kaynağının değişmesi gerekiyor. Bu sistemi düzeltmek için daha yüksek bütçe gerekir. Ölüyü diriltmeye çalışmak yerine, bütçe yükseltip ikinci el sistem toplaması daha mantıklı olur.

E8500 gib işlemcilere geçmen o kadar da fark yaratmayacak. Sistemin zaten ölü. Ama bir şeyler almak konusunda istekliysen RAM takviyesi ya da ikinci el bir ekran kartı alabilirsin fakat o da PSU sıkıntı çıkarabilir. Bence yatırım yapma bu sisteme. :)
Arkadaş acaba Pentium işlemci kullanmış mı? :D
Sistem üzerindeki Anakart,İşlemci,Ekran kartı ve Güç kaynağının değişmesi gerekiyor. Bu sistemi düzeltmek için daha yüksek bütçe gerekir. Ölüyü diriltmeye çalışmak yerine, bütçe yükseltip ikinci el sistem toplaması daha mantıklı olur.
İkinci el konusunda haklı olabilirsiniz. Demek istediğim herkes sıfır bilgisayar dizebilecek kadar parası, maddi durumu yok.
İyi forumlar.

Geçmişte bu tarz sistemler kullandım. Bu sistemler ile yeni nesil yapımları çalıştırmak imkansızdır. Çok eski AAA yapımlar bile stabil çalışmaz. Free To Play düşük sistem gereksinimli rekabetçi oyunlar için bile yetersiz kalır. Yapacağı yükseltmeler bir işe yaramayacak. Mazlum Edebiyatı yapmaya gerek yok. Bütçesini zaman içinde yükseltip ileride tekrar tavsiye konusu açabilir. Ben zaten sıfır sistem tavsiye etmedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı