E6750 sistem açılmıyor

375558

Hectopat
RAM
2 GB 1333 MHz
SSD veya HDD modeli
Seagate
Ekran kartı
Nvidia 8500 GT
İşlemci
Core 2 Duo E6750
Her şeyi denesem de bilgisayarım açılmıyor. HDD'yi çıkarmayı, fanları çıkarmayı vb. denedim. En sonunda belki düğme bozuktur diye kısa devre ile açmayı denedim ancak olmadı.

Her şeyi denesem de bilgisayarım açılmıyor. HDD'yi çıkarmayı, fanları çıkarmayı vb. denedim. En sonunda belki düğme bozuktur diye kısa devre ile açmayı denedim ancak olmadı.
Tam olarak sorun ne? Güç mü gelmiyor? Ekran mı gelmiyor?

Tık yok, hiç. Ekran kartını çıkardım. USB'dir, Audio'dur çıkardım. İşlemci besleme kablosunu çıkardım, PSU'yu kontrol ettim yok.
Başka PSU ile deneyin.

Ama PSU olduğunu zannetmiyorum, başka nelerden olabilir diyeceğim ama anakartta bir şey kalmadı.
Siz bir test yapın sonra mümkünse ekran kartı RAM işlemcinizi değiştirip deneyin.

Ama PSU olduğunu zannetmiyorum, başka nelerden olabilir diyeceğim anakartta bir şey kalmadı.

PSU 24 pin soket üzerinde yeşil ve siyah pinleri kısa devre haline getirin PSU çalışır ise sağlamdır sonrasında sadece işlemci RAM anakart donanımları takılı iken çalıştırmayı deneyin çalışır ise diğer donanımları tek tek takarak çalıştırın hangi donanımda çalışmıyor ise donanım üzerinde kısa devre mevcuttur... Eğer anakart işlemci RAM üçlüsü ile çalışmaz ise RAM'leri tek tek çıkararak deneme yapın yine çalışmıyor ise anakart başlatmıyor demektir gözle kapasitör ve devre kontrolü yapın.

PSU 24 pin soket üzerinde yeşil ve siyah pinleri kısa devre haline getirin PSU çalışır ise sağlamdır sonrasında sadece işlemci RAM anakart donanımları takılı iken çalıştırmayı deneyin çalışır ise diğer donanımları tek tek takarak çalıştırın hangi donanımda çalışmıyor ise donanım üzerinde kısa devre mevcuttur... Eğer anakart işlemci RAM üçlüsü ile çalışmaz ise RAM'leri tek tek çıkararak deneme yapın yine çalışmıyor ise anakart başlatmıyor demektir gözle kapasitör ve devre kontrolü yapın.
Çok güzel dedin, hepsini yaptım. Sonuç şu ki anakart hiç bir şekilde elektrik almıyor. PSU sağlam, RAM, ekran kartı sağlam. Ancak anakartta da hiç bir sıkıntı yok gibi baktığımda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı