Bilgisayarımda oyun oynarken ekran önce donuyor sonra siyah ekran çıkıyor. Yani şöyle oluyor: Oyuna giriyorum, sıkıntı yok. 5 dakika oynuyorum oyundan atıyor. Tekrar giriyorum 3 ila 4 dk sorunsuz oynadıktan sonra ekran donuyor. Siyah ekran çıkıyor, siyah ekran çıktıktan sonra 1, 2 saniye falan normal akıyor oyun. Sonra yine böyle bir 6, 7 kere tekrarladıktan sonra mavi ekran çıkıyor. PC'yi yeniden açıyorum, oyuna giriyorum (bu arada mavi ekran sadece 1 kez çıkıyor) yine yaklaşık 10 dk sıkıntısız oynuyorum sonra yine ekran donuyor. Siyah ekran çıkıyor. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşündüğüm için oyunu aşağı indirip masaüstünde hiçbir şey yapmadan 20 saniye bekliyorum. Bazen oyunu aşağı indirdiğimde aşağıda bir bildirim beliriyor = ATI Radeon ailesi sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir bildirim. Oynadığım oyun Zula veya Call of Duty /sık sık oyundan da atıyor: Sistem özellikleri Intel Core 2 Duo CPU E6750 2.66GHz X 2/radeon x550/x700 series/ 4 GB RAM lütfen yardım(!)edin.
Bu arada bilgisayarım Crysis'i kaldırır mı?
Teşekkürler.
Kısaca doğru düzgün bir sistem özelliklerinizi geçin. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz.
Ne zaman Windows'u kurdunuz?
Sık sık mavi ekran alıyor muydunuz?
En son hangi işlemleri yaptınız vs.
Size zahmet biraz bilgi verin aklımızda bir fikir oluşsun.
Windows 7
Intel Core tm 2 Duo E6750.
Radeon X550/X700
4 GB RAM.
120 GB ssd+240GB HDD.
Ms-7267 mainboard.
Ilk mavi ekrani Zula'ya girerken verdi.
Bilgisayar sik sik ariza veriyordu bilgisayarciya goturup format attirdik.
Ilk mavi ekrani format attirmadan once gordum. Mavi ekran cok nadir cikiyordu. Son formattan sonra basladi sik sik cikmaya basladi simdi bilgisayarciya goturcez gene bakalim ne olacak?
Kısaca doğru düzgün bir sistem özelliklerinizi geçin. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz.
Ne zaman Windows'u kurdunuz?
Sık sık mavi ekran alıyor muydunuz?
En son hangi işlemleri yaptınız vs.
Size zahmet biraz bilgi verin aklımızda bir fikir oluşsun.
Windows 7
Intel Core tm 2 Duo e6750.
Radeon X550/X700
4 GB RAM.
120 GB ssd+240GB HDD.
Ms-7267 mainboard.
Ilk mavi ekrani Zula'ya girerken verdi.
Bilgisayar sik sik ariza veriyordu bilgisayarciya goturup format attirdik.
Ilk mavi ekrani format attirmadan once gordum. Mavi ekran cok nadir cikiyordu. Son formattan sonra basladi sik sik cikmaya basladi simdi bilgisayarciya goturcez gene bakalim ne olacak?
Bilgisayarınız mavi ekran hatası verdiğinde ortaya çıkan DMP uzantılı minidump dosyalarını nasıl analiz edip çözüme ulaşacağınızı anlatıyoruz. Mavi ekran
www.technopat.net
Eğer mavi ekran problemi varsa ayrı bir konu açıp minidump dosyalarını burada paylaşırsınız. Arkadaşlar ayrıntılı bilgi verir.
En başta mavi ekran hatası hakkında bilgi vermediğiniz için başka bir noktaya odaklandık. Bana sistemde donanımsal bir sorun varmış gibi geldi.
Eğer bilgisayarcıya götürmediyseniz yapabilirsiniz.
Bilgisayarınız mavi ekran hatası verdiğinde ortaya çıkan DMP uzantılı minidump dosyalarını nasıl analiz edip çözüme ulaşacağınızı anlatıyoruz. Mavi ekran
www.technopat.net
Eğer mavi ekran problemi varsa ayrı bir konu açıp minidump dosyalarını burada paylaşırsınız. Arkadaşlar ayrıntılı bilgi verir.
En başta mavi ekran hatası hakkında bilgi vermediğiniz için başka bir noktaya odaklandık. Bana sistemde donanımsal bir sorun varmış gibi geldi.
Eğer bilgisayarcıya götürmediyseniz yapabilirsiniz.
Bilgisayarciya goturduk. Ekran kartinin fani pert olmus. Yani bundan sonra oyun yokformat atacaksimdi 8 Haziran'da bir bilgisayar cekilisi var bakalim cikar inşallah.