E6750 sistem yükseltme

tenacity

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır kullandığım ve zamanında (kendimce) yatırım yapıp değişimler uyguladığım masaüstü bilgisayarımda artık son değişiklikler yapmayı düşünüyorum ama dediğim gibi sistem çok çok eski. Anakart DDR2 uyumlu. Intel® E6750 2.66 GHz işlemci çalışıyor PC'de. Soket yuvası LGA 775. Ben bu soket yuvasına uyumlu şu anki kullandığım işlemciden daha iyi bir işlemci bulabilir miyim? Soket yuvaları yani anakart çok eski olduğu için artık piyasada çok fazla donanım yedek parçası yok. Şu anda bu anakartta ATI HD 4650 ekran kartını kullanıyorum ve araştırmalarıma göre bu anakarta takabileceğim en iyi ekran kartı bu, daha üstü uyumlu yok.
Lafı çok uzattım, bu anakarta takabileceğim en son seviyede ekran kartı ve işlemci tavsiyesi arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz bilgiler yetersiz. Anakartın marka ve modelini belirtin. Güç kaynağını da bilmemizde fayda var.

şöyle anlatayım, 7. sınıfa giden kardeşim var bu yazdığım sistemi daha çok o kullanıyor ben okulum için laptop kullanıyorum bu sistemi değiştirme düşüncem açıkçası yok çünkü kardeşimin oynadığı oyun lol yani bu sistem yeterli oluyor sadece biraz yükseltme yapmak istemiştim

etraftan duyduklarıma göre gigabyte gt 1030 fiyat olarak uygun ve performansı çok iyiymiş ama benim anakartıma uyarmı acaba ?

Evet 1030 performanslı ve uygun bir kart ancak E 6750 'nin o kartı besleyebileceğini sanmıyorum.

Ayrıca Güç kaynağı için kasanın içini açıp bakmalısınız. Tam olarak gördüğünüz değerleri belirtin kasanın üstünde yazan değerleri.

Son olarak anakartınızın desteklediği işlemcilere aşağıda yer alan linkten bakıp ona göre işlemci yükseltmeniz gerekir.

Destek: G31M2 V1 | MSI Türkiye

İkinci el temiz Q serisi LGA 775 işlemciler baya uygun ve bol piyasada.

Core 2 Quad Q8.... serisi bir işlemci + yeni bir güç kaynağı ile 1030 'u takabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İleride sistemi değiştirme düşünceniz var ise bu sisteme yatırım yapmayın. Ölü yatırım olur. Değiştireceğiniz zaman ne kadar bütçe ayıracaksanız ona göre ekran kartı önerelim.
Aynen öle

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı