E6800 işlemciye OC sonrası GHz sabit durmuyor

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Pentium E6800(3.33GHz) işlemciye internetten bakarak OC yaptım. Voltaj ayarlarını Max değere getirdim, OC değerini %30 olarak seçtim. BIOS'ta 4.1GHz diye yazıyor. CPU-Z programından baktığımda ise "corespeed" kısmı sürekli değişiyor 1.9'dan 4.1 oluyor inip çıkıyor sürekli. Aynı şekilde voltaj değeri de.
Pek anlamıyorum ama 4.1GHz de sabit çalışması gerekmiyor mu? CPU-Z de sürekli değişmesi normal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
345 yaptım sonuç böyle

Dosya Ekleri

• IMG_20220111_212437.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 35
en iyi @Yiğitt35 ve ben biliriz.
Böyle bir şey yok, ben öyle olduğumu iddia etmiyorum. Arkadaşın sıkıntısı sadece anlık frekans değişimleri, ki onları da C1E ve İntelSpeed Step ayarlarını kapatıp halledebilir. Geri kalan her şeyi yapmış zaten, işlemcisi 4.0GHz'de stabil ve ısınmadan çalışıyorsa yapabilmiş demek. Benim tavsiyem verimlilik ayarlarını kapatmaması yönünde, çünkü zaten işlemci yüke bindiği zamanlarda 4.0GHz'e çıkıyor, gerek yok yani sırf siz 4.0GHz'i göremiyorsunuz diye sistemin verimlilik ayarlarını kapatmaya. MSI Afterburner indirip oyun içindeki frekans değerlerine de bakarsınız, ona göre bir şeyler söyleriz.

@Sır_ındo_scarf önemli değil o benim işlemci için de 67.5 derece yazıyor uzun süre 70 derece ve üzerinde kullandım performans kaybı eskime vs yok.

Performans kaybı olmaz ama her zaman üreticinin verdiği değerlere uymak önemli. Yavaşlama yok çünkü işlemcinin kendini kısma özelliklerini kapatıyoruz. Yoksa zaten kusacak kendisini.

C1 olanı kapattım da speedstep diye bi ayar göremedim hocam ekran resmi atmıştım bak istersen

Hocam doğru söylüyorsunuz ama eksik. Bu ayarları kapatınca bile hiçbir sorun çıkmamakta zaten ama işlemci zaten en ufak şeyde hep %100 çalışacağı için düşük hızlarda en azından işini kolaylaştırıyoruz 4GHz de %12'lerde 15'lerde çalışıyor. Öbür türlü 2GHz de % 70'ler 80'ler çok olacak ve hiçbir şekilde kendi kafasına göre yüksek değer verdiğini görmedim.

Prime 95 testinde bu sonuçları almaktayım ve hiçbir sorun yaşamamaktayım. Ben RAM konusu da sorun yaşadığından RAM ucu ucuna çalışıyor bende. Anakart işlemciyi yüklenme izin veriyor ama RAM izin vermiyor.
Üreticinin verdiği değerlere niye hız aşırtma yapıyoruz o zaman?

Hocam ben uyuyorum ve gösterdiğim stress testinde maximum sıcaklıklar gözüküyor zaten. Ben böyle şeylere takıntılıyımdır. Anakartın kuzey köprüsüne bile pasif soğutma eklemesi yaptım ben.
@Yiğitt35 ha unutmadan OC yapmasına yardım ediyorum çünkü arkadaşımız bir önceki konusundan hatırlıyorum onu performansı yavaş geldiğinden OC yapma konusunda yardımcı olurum demiştim. Şimdi yardımcı oluyorum. Bu meret başka türlü hızlanmıyor.
@BaranHB dediğim değerleri uygulayın siz.

Yani buradaki dediklerimi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-01-11-21-32-57-122_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    259,7 KB · Görüntüleme: 41
Ben size menüleri atayım siz yapmam gerekenleri yazın hocam.
Attığım resimlerde değişmesi gereken varsa değiştireyim usta sizsiniz
Bu arada bu işlerden gram anlamıyorum hayatımda ilk defa bios a girdim ağır cahilim

Dosya Ekleri

• IMG_20220111_213702.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20220111_213650.jpg
    64,3 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20220111_213629.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20220111_213618.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…