E6800 sisteme yükseltme yapılabilir mi?

SSD sistemin ve oyunların yükleme süresine elbette etki eder ancak oyunlarda darboğaz kaynaklı yaşadığınız performans kaybını telafi etmez. RAM'i bütçeniz mümkünse 8 GB'a yükseltin, bütçeniz kısıtlı ve Mod'lu BIOS ile uğraşmak istemiyorsanız Core 2 Quad işlemciler 200TL altında fiyatlara bulunabiliyorlar, en azından E6800'den sonra sisteme ilaç gibi gelirler.
Öte yandan bu anakartlar genellikle SATA 2 arabirimini kullandıkları için HDD ile Windows performansları biraz daha zayıf kalıyor.

Gelmesi biraz uzun sürer ama tadından yenmez işlemcinin. Modlu BIOS'unu bir araştırayım ben geliyorum.

Kullanılır. HDD yavaşlığı hissedersin sadece. HDD temiz ve güzelse Windows 10 akar.

10 yıllık bir HDD sanırım.

Dosya Ekleri

• BEBDE4DB-BBBE-43A8-A045-094CC8D18699.jpeg
    BEBDE4DB-BBBE-43A8-A045-094CC8D18699.jpeg
    37,5 KB · Görüntüleme: 35
O anakart OEM anakartlardan olduğu için modlama işi biraz daha sıkıntılı ve forumdaki veya internetteki çeşitli konularda da 8 GB RAM desteği ihtilafta kalmış. Diğer arkadaşların da dediği gibi aslında platform değiştirse daha mantıklı olur fakat askere gidene kadar kullanacaksa Xeon işlemcilere gerek yok, Quad alsın uğraşmasın.

Quad işlemcilerde pahalı oluyor. İpm41 anakartın modlu BIOS'u var ama IPX41 anakartın yok.

Quad işlemcilerde pahalı oluyor. İpm41 anakartın modlu BIOS'u var ama IPX41 anakartın yok.

300 400 TL seviyelerinde Q9650 bulunabiliyor, ben geçen yazın veya eylül ayı gibi Q9650'yi 250TL'ye almıştım.

10 yıllık bir HDD sanırım.

HDD'nin de kesinlikle SSD ile değiştirilmesi lazım, o HDD ile bilgisayar kullanmak tam bir işkencedir.

RAM'ı 8 GB yap DDR4 al ama Anakart: B450 Anakart al İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 Al PSU: Aerocool 500W PSU sunu al.

Onların hepsini askere gitmeden önce kullanmak için mi alsın yani? Adam idarelik, gidene kadar oynayayım diyor?

300 400 TL seviyelerinde Q9650 bulunabiliyor, ben geçen yazın veya eylül ayı gibi Q9650'yi 250TL'ye almıştım.

HDD'nin de kesinlikle SSD ile değiştirilmesi lazım, o HDD ile bilgisayar kullanmak tam bir işkencedir.

SSD ile kısa.

İşlemci ya da RAM değişimi yerine SSD almayı düşünüyorum asker dönüşü zaten PC yenilicem o zaman var olan SSD işime yarayacak ama şimdi değiştirceğim işlemci ve RAM yine yetersiz kalacak öyle düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı