E7200 ekran kartsız çalışır mı?

Ozgun456

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2019
Mesajlar
17
Bir PC aldım ve bu PC'den pek bir şey beklemiyorum. Sadece günlük rutinler için dizi film Facebook yazı yazma vb. işler için aldım. Fakat sonradan fark ettim. İçinde harici bir ekran kartı yok. PC elime daha gelmedi. Sizce PC çalışır mı? İçinde (APU) bir GPU var mı işlemcinin?

ASUS PSKPL-CM anakart,
Intel Core 2 Duo E7200 işlemci,
3GB RAM,
250GB HDD,
300W Power Supply.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcide değil ama anakartta dahili bir grafik birimi olması lazım. Çalışacaktır.

Tabi beklentiniz pek yüksek olmasın. O grafik birimi 1080P video oynatmada bile yetersiz kalabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan VGA girişiyle monitörüne bağlarsan sistem çalışır , pc özellikleri Windows için bence ağır gelir sana tavsiyem hafif dağıtımlı bir Linux kurman. Günlük tüm işlemlerini rahatlıkla görürsün.
 
Eğer bileşenlerde sıkıntı yoksa sistem çalışır. Ekran kartınız yok o halde on board üzerinden görüntü almaniz gerekiyor. Az RAM kullanan işletim sistemi yüklerseniz işlerinizi daha rahat görür.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta Intel G31 Express Chipset bulunuyor. Yani elinize geçtiğinde VGA girişine monitörünüzü bağladığınızda görüntü verecektir.
 
İnteretten takılmak için ideal anakarttaki porttan görüntü alabilirsin arkadaşların dediği gibi, ben E6500 ve 2 GB RAM (ekran kartı yok) ile Windows 10 kullanabiliyor ve 1080P video izleyebiliyordum, Windows 10 için önemli olan SSD'nin olması zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
250 GB HDD yerine 250 GB SSD takarsanız bilgisayar bayağı hızlı ve seri çalışacak günlük işlerinizi kolaylıkla halledecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan VGA girişiyle monitörüne bağlarsan sistem çalışır, PC özellikleri Windows için bence ağır gelir sana tavsiyem hafif dağıtımlı bir Linux kurman. Günlük tüm işlemlerini rahatlıkla görürsün.

Linux'un hangi dağıtımını tercih etmeliyim sizce?
250 GB HDD yerine 250 GB SSD takarsanız bilgisayar bayağı hızlı ve seri çalışacak günlük işlerinizi kolaylıkla halledecektir.

Malesef buna bütçem yok siz hangi işletim sistemi önerirsiniz sürümüyle beraber yazar mısınız?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı