E7300 OC maksimum voltajı nedir?

Daha fazla  
Core 2 Duo E7300 işlemcime overclock yaptım 3.25 çıkarabildim, 3.3 oluyor ancak voltaj yetmiyor daha voltaj vermek istiyorum fakat Max voltaj ne kadar verebilirim bilmiyorum işlemciye Max kaç voltaj verebilirim sınırı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltajı tekte verebileceğiniz en çok seviyeye bir defa da çıkarırsanız işlemciyi bir daha göremeyebilirsiniz. Sizin 3.3 GHz yapmanız için voltajı tahminimce 0.1 arttırmanız yeter ama overclockta tüm sorumluluk sizin üstünüzdedir ve bende sorumluk kabul etmiyorum. Yani burada ki sadece bir tavsiye aklınızda bulunsun. Ama sorununuz RAM'ler de olabilir çünkü siz bus hızını arttırınca RAM'lerin de frekansı otomatik olarak artar. Eğer fazla arttı ise RAM'ler de voltaj istiyor olabilir. Bence şansınızı fazla zorlamayın voltaj işi risklidir
3.25 GHz stabil mı diye OCCT gibi programlarla işlemciye tam yük verip mavi ekran ya da başka bir hata alıyor musunuz diye kontrol edin. Sıcaklıkları da kontrol etmeyi ihmal etmeyin!

3.25 stabil 1 haftadır kullanıyorum gerekli testleri de yaptım Max sıcaklık 65 civarı stok fan var benim amacım gözle görülür bir artış sağlamak yani bu da 0.7 oluyor hissedilebilir bir şey istiyorum 3.3'de voltaj neredeyse 1.4'e çıkıyordu ama yine de testlerde hata alıyordum o yüzden ellemedim daha fazla 3.25'de kullanıyorum ama 3.3 çıkmakda isterim o yüzden sordum şu anlık ellemeyim o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı