E7300 sistem yeniden başlatma kapatıp açmaktan uzun sürüyor

GordonIFreeman

Kilopat
Arkadaşlar şimdi diyeceksiniz sistemin kötü ama anlatmama izin verin, bilgisayarda hangi işletim sistemi olursa olsun fark etmeksizin başlattan yeniden başlat deyince çok uzun bir sürede yeniden açılıyor. Kapanması 5 saniye açılması 3-5 dakika sürüyor. Ancak yine başlattan kapata tıklayınca kapanması fark olmadan 5 saniyede kapanıyor. Lakin kasanın güç tuşuna basınca 20 sn de masaüstü geliyor, her şeyi denedim disk birleştirme yaptım hatta her gün yapıyorum otomatik kapatma ayarlayıp, ekran kartı driverını sildim format attım Windows 11, 10, 8.1, 7 hepsini peribacaları gibi turladım ve en hızlı açılma skoru olan 8.1 de durdum hepsinde durum aynı yanlış yaptığım birşeymi var. tek ekran kartı kullanıyorum SFC DISM komutlarını uyguladım virüs taraması yaptım. Ne yapmam gerekiyor?
Sistemim:
E7300.
GT 710 (477.11)
4 GB DDR2 RAM bellek 2x1X1.
Hitachi HDT721016SLA380 (2008, SATA 2, 160 GB) HDD.
Windows 8.1 Pro (6.3.9600) güncel.

Adsız.PNG

Her gün disk birleştirme yapılmaz, 8.1'de haftalık yeterli olur. 8.1 yeniden başlatma konusunda diğer sistemlerden daha kıldır kökünden halledemezsin. Yeni bir harddisk veya Ssd alsan daha iyi olur gibi duruyor. Muhtemelen sistemin korsandır zaten o da var.

BIOS pili ile alakalı olabilir mi? Benim aklıma nedense o geldi eski pc'de böyle sürekli kapanmalar oluyordu BIOS pili ile halletmiştik.

Muhtemelen sistemin korsandır zaten o da var.

Sistemim orijinal kasa üzerindeki Win 8.1 ürün anahtarı girili hem de, bu sorun.
Windows'u Yeniden Başlatınca Yavaş Açılma Sorunu arkadaşlar gayet normal bir durummuş, güç seçeneklerinden hızlı başlatma aktifse kapatıp açılırken uyku moduna alırmış gibi oluyor ama çok daha az güç kullanımı söz konusuymuş.
Teşekkürler moderasyon ekibi, tam zamanında yetkimi kısıtladınız konuma cevap bile yazamadım artık banlasanızda kurtulsam her mesajımda/konuda yazım hatası varmış!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı