E7400 Overclock Sonrası Kasma

tugaycevikx

Kilopat
E7400 işlemcimi 2.80 GHz'den 3.40 GHz çıkararak %15L-20'lik bir overclock yaptım fakat bu overclocktan sonra bilgisayarım donmalar ve kasmalar olmaya başladı, bunun sebebi nedir, sizce nasıl düzeltebilirim?

Overclock önerilmez. Overclock işlemci ve anakartı aşırı ısıtır, daha da kötüsü yakabilir. Aşırı ısınma sonucunda bilgisayarınız kasabilir.
Saygılarımla.

Overclock önerilmez. Overclock işlemci ve anakartı aşırı ısıtır, daha da kötüsü yakabilir. Aşırı ısınma sonucunda bilgisayarınız kasabilir.
Saygılarımla.
Bilinçsiz bir Overclock dediğiniz sonuçlara sebep olur ama işini bilen kişiler tarafından yapılıp ve teknik olarak gerekli bileşenler bir araya getirildiği zaman gayet mantıklı bir işlem olur. Üreticiler boşuna Unlocked işlemci üretmiyorlar.

Bilinçsiz bir Overclock dediğiniz sonuçlara sebep olur ama işini bilen kişiler tarafından yapılıp ve teknik olarak gerekli bileşenler bir araya getirildiği zaman gayet mantıklı bir işlem olur. Üreticiler boşuna Unlocked işlemci üretmiyorlar.

Kaç GHz'e çekmemi önerirsiniz acaba?

İşlemcimi overclock yaparken RAM'ı Auto seçeniğinde bıraktım acaba onu da mı değiştirmem gerekiyordu?

Kaç GHz'e çekmemi önerirsiniz acaba?

İşlemcimi overclock yaparken RAM'ı Auto seçeniğinde bıraktım acaba onu da mı değiştirmem gerekiyordu?
Overclock yapmadan önce senin düşünmen başka şeyler olması lazım. İşlemci soğutman ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi mi ? Bunlar iyi değilse hiç girişme sistemi eline alırsın.

Overclock yapmadan önce senin düşünmen başka şeyler olması lazım. İşlemci soğutman ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi mi? Bunlar iyi değilse hiç girişme sistemi eline alırsın.

Overclocklu şekilde sistemi CPU stress testine soktum maksimum çıkarabildiğim sıcaklık 61derece
Overclock yapmadan önce senin düşünmen başka şeyler olması lazım. İşlemci soğutman ve kasa içi hava sirkülasyonu iyi mi? Bunlar iyi değilse hiç girişme sistemi eline alırsın.

Şu anda 3.40 GHz fakat neden ise kasma ve donmalar yaşıyorum.

Intel Core 2 Duo E7400 Overclock Nasıl Yapılır? - Technopat Sosyal
Overclock yapmadan önce yardım istemiştim yardım eden maalesef olmadı :D bi bakar mısınız rica etsem lütfen?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı