E7400 sistem düşük performans

orcunycl

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1. PC
Mac Mini
M4 İşlemci
24 GB Ram
512 GB SSD
2. PC
MSI Katana B17VGK-1030XTR
Intel Core i7 13620H
Nvidia RTX4070
64 GB (2x32) Kingston Fury DDR5 5600mhz RAM
MSI M480 2 TB SSD
Meslek
Matematik Öğretmeni
Arkadaşlar merhaba. Günlük kullanım amacıyla kullandığım masaüstü bilgisayarım aşırı derece yavaş. Sistemin günlük kullanıma uygun olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü yavaşlığın sebebini çözemedim. CTRL+ALT+DEL kısayollarına tıkladığımda bile görev yöneticisini açmam 2-3 dakikamı alıyor. Görev yöneticisinde performans sekmesine baktığımda da sistemin aşırı derecede kullanılmadığını aslında bir sorunun olmadığı görülüyor.
  • İşletim sistemim Windows 7 Professional 64 bit.
  • Intel Core 2Duo CPU e7400 2.8 GHz
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: Intel Graphics

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntüyü anakarttaki dahili grafik arabirimden alıyorsunuz. Bu sadece masaüstünde gezmeye, not defterine bir şeyler yazmaya, hesap makinesini kullanmaya falan yarıyor. Varsa bir de kayıtlı video resim filan açmaya. Harici bir GPU bağlamanız gerekmekte 50TL civarında satılıyor. Şu veya bu gibi.

Bunun dışında görev yöneticisindeki performans kısmından disk kısmının fotoğrafını atın bakalım.

Disk kullanımı bu şekilde.
Adsız.png

Anakart modelim: Biostar G31D-M7
Antalya'da ikamet ediyorum ve sizin göndermiş olduğunuz ekran kartlarının ilki Antalya'da. Bende biraz araştırdım ve bu ekran kartını buldum. Benim anakartım bu ekran kartını destekler mi?
Mesela şu an bilgisayarı yeniden başlatmaya çalışıyorum. Windows başlatılıyor sekmesi geleli 5 dk oldu hala açılmadı. Ekran kartından ziyade harddisk de mi bir problem var acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı