Evdeki nem nasıl engellenir?

Sytheserycim

Hectopat
Daha fazla  
Doğduğum andan beri aynı evde yaşıyorum, ev giriş kat fakat pencereler biraz sıkıntılı yerde. Banyoyu fazla havalandıramıyoruz, evde fazla nem birikiyor. İlk başlarda banyoda 1 2 küçük isopod (halk dilinde tespih böceği) görmüştüm fakat bugün uyurken bir tanesi yatağımdayken yastığımın dibine kadar geldi. Böceklerden korkan birisi değilim ama bu soruna bir çözüm bulmam gerekiyor. İlaç kullandım fakat ev büyük ve sayıları azalsa da sonradan tekrar artıyorlar. İnternette araştırdığıma göre eğer nem seviyesini azaltabilirsem kendi kendilerine ölüceklermiş. Cihaz ya da başka bir tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için tek çare nem alıcı cihazlar. Aynı durumdan biz de muzdariptik ve annem rahatsız olmaya başladığı için ikinci elden bir makine aldım. Markası trotec model ise 72e, bizim oturma odasında olan 90% nem miktarini 1 günde 55%'lere indirdi. Balkonda her sabah camlarda nem olurdu bu makineyi oraya koyup çalıştırdıktan sonra artık hiçbir şekilde nem olmuyor. Nem derecesini 55'e ayarlıyorum ve bunun üstüne geldiği gibi makine çalışmaya başlıyor. Letgo/Sahibinden üzerinden 7000-9000₺ arası gayet iyi, büyük cihazlar bulabilirsiniz. Marka olarak Kurutek/Trotec iyidir fakat kurutek hem boyut olarak küçük oluyor hem de fiyat olarak pahalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı