E7500 sisteme Windows 10 nasıl kurulur?

fedheden

Kilopat
Merhabalar, çok uzatmadan ve vaktinizi almadan sizden yardım isteyeceğim.
Yıllardır Windows 7 kullanıcısıyım. Sistemim bayağı bir eskidiği için yavaş yavaş motokuryelik maaşıyla sistemimi yükseltmeye karar verdim (Nasıl başarabileceğim hakkında bir fikrim yok. )
-> İlk işlemim RAM yükseltmesi yapmak. Anakartım 8 GB RAM'a kadar destekliyor ve bunun 6 GB'ını kullanacağım. Halihazırda 2 GB RAM'im var ve 4 GB aynı marka bir RAM sipariş ettim bile.
-> İkinci işlemim ise halihazırda kullandığım Windows 7 sürümünü artık Windows 10'a yükseltmek. Bilgisayarda yılların ağırlığı ve yükü olduğu için temiz kurulum istiyorum ancak bu noktada yardımınıza ihtiyacım var. Zira çok fazla anladığım söylenemez şu BIOS ve sistem yükseltme işlerinden. Sistem özelliklerim şu şekilde;

• ASUS P5G41T-MLX Anakart
  • Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz işlemci
  • 2 GB Kingston DDR3 RAM (+4 GB daha kargoda)
  • ASUS R7 240 2 GB Ekran kartı

Özellikle Rufus programı üzerinde UEFI kurulum nedir, ben UEFI kullanmalı mıyım, kullanmamalı mıyım çözemedim. Gerek Technopat YouTube kanalı olsun, gerek bu forum olsun birçok şekilde araştırma yaptım ve video izledim ancak bilgisayardan tam anlamayınca olmuyor sanırım

Öncelikle Windows 10'a yükseltme işlemimde nasıl adımlar izlemeliyim, nasıl bir kurulum yapmalıyım ayıptır söylemesi salağa anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim

Sonrasında ise bütçemi yormadan (kuryelik yapıyorum) nasıl bilgisayarımı daha üst seviyelere çıkarırım önerileriniz varsa söylerseniz sevirim

Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim)

Bir dönem ekran kartı harici aynı sistemi kullanıyordum . Windows 10 2015 LTSB X86 veya Windows 8.1 X86 gider o sisteme.

Ekran kartı iyi. İşlemciyi ileride param bol derseniz Q9400 yoksa Q6600 alıp biraz ayarla Q9xxx serisi performansı sağlarsınız. Depolama ne bu arada?
Rufus programı ile 21H1'i kurabilirsiniz. UEFI seçmeden bootlayın. Fat32 seçin.

O sisteme çok ağır gelmez mi? Bloatwareler vs. dahil ben 1909' da iken çok zor kullanmıştım. RAM yetersiz ve HDD varsa sadece çok sıkıntı.

O sisteme çok ağır gelmez mi? Bloatwareler vs. dahil ben 1909'da iken çok zor kullanmıştım. RAM yetersiz ve HDD varsa sadece çok sıkıntı.

Hocam Acer Ferrari 200 laptopa Windows 10 20H2 kurmuştum 320GB HDD'e mürekkep ve arka plan uygulamalarını kapattığınız zaman Windows 10 hızlı açılıyordu onda bir de DDR2 zamanımda bu sistemin 4 GB DDR2 E2130 işlemci ile Windows 10 1909 sürümünü kullanmıştım. İnternette klasik unlost ayarı performans ayarı yazınca çıkan işlemleri yapmak yeterli oluyor eski sistemlerde.
Bir de eski sistemlerde hpet kapatın mutlaka.

UEFI olarak yazdırmayın. MBR olarak yazdırın. Anakartta UEFI desteği yok. Geri kalan zaten aynı mantık.

ben eski pc ye kurarken işlemciniz kritik bir özelliği desteklemiyor demişitti hatta aynı işlemciydi arkadaş nasıl kuracak ki

ben eski pc ye kurarken işlemciniz kritik bir özelliği desteklemiyor demişitti hatta aynı işlemciydi arkadaş nasıl kuracak ki
Hocam l310 işlemciye ben 20h2 kurdum hatta şuan kullanıyorum 30sn'de masaüstüne atıyor klasik eba zoom laptopu olduğu için gündelik işde w10 20h2 sorunsuz kullanılıyordu.

Windows 8 düşünmüyorum açıkçası. Ancak Windows 10 2015 LTSB X86'yı araştıracağım. Teşekkür ederim
İşlemci önerilerinizi not ettim. Araştırıp bütçeme göre almaya çalışacağım. Toplamda 465 GB Hard disk kullanıyorum. HDD'ye bütçem yetmiyor maalesef. Cevabınız için teşekkürler
O sisteme çok ağır gelmez mi? Bloatwareler vs. dahil ben 1909' da iken çok zor kullanmıştım. RAM yetersiz ve HDD varsa sadece çok sıkıntı.
Ram'ı arttırdım sayılır hocam. 6GB'a yükselticem yarın kargo yetişirse. HDD kullanıyorum maalesef..
İşlemci ile alakalı bir sorun yaşadıysanız bunu nasıl çözdünüz, çözemediyseniz nasıl bir yol haritası izlediniz anlatabilir misiniz?
Not aldım söylediklerinizi. Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…