E7500 ve Pentium 4 birbirinin yerine kullanılabilir mi?

Tunaarslan

Decapat
Makaleler
3
Arkadaşlar öncelikle değiştirirken sokete macun değdi, üst komşu büyütec falan getirdi bir şekilde aldı macunu, pimlerde yamuk değil, yeni işlemciyi ttaktm sistem calisiyoe ama ekrana görüntü gelmiyor. İkisi de LGA 775 ve anakartın destekliyor diye biliyordum, araştırdım. Ama eski işlemciyi takınca da gelmiyor bu sefer görüntü ekrana, işlemcilerin ortalarındaki şeyler farklı, aşağıya resim ekledim. Ne yapmam gerekiyor bu durumda, BIOS pili çıkarsam düzelir mi, ya da ne biliym başka bir şey mi yapmam lazım, yardımcı olursanız sevinirim.

15955253853263063465084978826641.jpg

Soldaki E7500 sagdaki Pentium 4 3.06.

Hocam pinlerde sorun olabilir. Anakartın sitesinden uyumluluğu kontrol edin. BIOS pilini sök tak yapıp deneyin.

Hocam ne yaptım ne ettim Pentium'u çalstirdim da E7500 hala calismiyor. Onun için BIOS falan mi indirmem lazım.
Anakart uyumlu.
BIOS pilini çıkar çalıştır, olmadıysa RAM'lerin birini çıkar çalıştır, yine olmadıysa diğerini çıkar ilk çıkardığını tak çalıştır, görüntü verecek mi bizi bilgilendir.

Hocam şimdi benim fan ayagi kırıldı o yüzden yuvalara kilitliyemiyorum ve sıcaklığı Pentium 4'u takınca 70'ı gördü kapadım sonra zaten çalisti diye, sonra sizin dediğiniz gibi yenisini taktım RAM denemeye başladım fakat şunu fark ettim, işlemci normalde ısınması gerekirken sistemi kapattıktan sonra elledigimde ısı yoktu, işlemci bozuk flaan olabilir mi?
BIOS pilini çıkar çalıştır, olmadıysa RAM'lerin birini çıkar çalıştır, yine olmadıysa diğerini çıkar ilk çıkardığını tak çalıştır, görüntü verecek mi bizi bilgilendir.

Yok hocam, bu saatte yine denedim, pili çıkardım çalıştırdım, beklettim, taktım çalıştırdım, RAM'leri tüm pozisyonlarda denedim yine görüntü yok. Eski işlemci ise çalışıyor ekrana görüntü geliyor. BIOS'a girebiliyorum flan.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00