E7500 Windows 10 Legacy Kurulum Boot Sorunu

Sistemlerimiz hemen hemen aynı bende de Core Duo E7400 4 GB DDR2 800 MHz RAM ve ATI Radeon HD 4650 var bir de 320 GB Samsung HDD geçmeli miyim sence? Ama etkinleştirmeden kullanacağım ya da bir yerden Key falan alırsam etkinleştiririm. Bootmgr is misaing.

Kanka aynı hatayı bende alıyordum bir aralar USB bozuktur ya da format USB'si oluştururken bir hata vardır. Bootmgr kayıp diyor. Başka bir diskle dener misin bir de tekrardan format disk oluşturma şansın varsa.

Bak benim bilgisayarımda 2 adet Windows kuruluydu birisi Windows 10 birisi ise Windows 7 bayağı yavaşladığı için USB'de hazır bulunan Windows 7 ile Boot ederek format atmak için disklere geçiş yaptım 3 tane disk vardı format atarken hepsini biçimlendirdim sonra biçimlendirdiğim viski seçtim ileri dedim, yükleme yüzde on olunca 0xc ile başlayan bir hata veriyordu format atamıyordum. Bende internet kafeye gidip başka bir Windows 7 ISO dosyası indirip USB içine attım fakat Rufus dosyayı yazamadı %95'te kalıyordu hep. Ben de elle sürükleyip bıraktım dosyalar USB belleğin içine attım eve geldim belleği taktım bilgisayardan Boot tuşuna bastım evet USB okuyor mu bilmiyorum ama Windows loading files yazısı gelmesi yerine bootmgr is missing yazisi geloyor. USB'den supheleniyorum çok canımı sıkmaya başladı artık bu olay. Garip yanı USB bellekteki eski Windows nasıl açıldı yani yükleme ekranı nasıl geldi de içine yeni attığım Windows dosyaları ön yükleme yapmıyor anlamıyorum bilemiyorum USB'den çok şüpheleniyorum umarım bozuk değildir markası Toshiba 32 GB.

Bak benim bilgisayarımda 2 adet Windows kuruluydu birisi Windows 10 birisi ise Windows 7 bayağı yavaşladığı için USB'de hazır bulunan Windows 7 ile Boot ederek format atmak için disklere geçiş yaptım 3 tane disk vardı format atarken hepsini biçimlendirdim sonra biçimlendirdiğim viski seçtim ileri dedim, yükleme yüzde on olunca 0xc ile başlayan bir hata veriyordu format atamıyordum. Bende internet kafeye gidip başka bir Windows 7 ISO dosyası indirip USB içine attım fakat Rufus dosyayı yazamadı %95'te kalıyordu hep. Ben de elle sürükleyip bıraktım dosyalar USB belleğin içine attım eve geldim belleği taktım bilgisayardan Boot tuşuna bastım evet USB okuyor mu bilmiyorum ama Windows loading files yazısı gelmesi yerine bootmgr is missing yazisi geloyor. USB'den supheleniyorum çok canımı sıkmaya başladı artık bu olay. Garip yanı USB bellekteki eski Windows nasıl açıldı yani yükleme ekranı nasıl geldi de içine yeni attığım Windows dosyaları ön yükleme yapmıyor anlamıyorum bilemiyorum USB'den çok şüpheleniyorum umarım bozuk değildir markası Toshiba 32 GB.

Kanka işte tüm diskleri biçimlendirmişsin. Şu an sistemde işletim sistemi yok o yüzden o hatayı veriyor. Tekrardan dene flash ile Boot etmeyi 1. sıraya alıp eğer yine olmazsa bu sefer flash belleğini biçimlendirip tekrardan ISO yazdır eğer yine olmazsa başka flash ile dene kankam. Dediğim gibi işte ya flash bozuk yada ISO dosyan.

Kanka işte tüm diskleri biçimlendirmişsin. Şu an sistemde işletim sistemi yok o yüzden o hatayı veriyor. Tekrardan dene flash ile Boot etmeyi 1. sıraya alıp eğer yine olmazsa bu sefer flash belleğini biçimlendirip tekrardan ISO yazdır eğer yine olmazsa başka flash ile dene kankam. Dediğim gibi işte ya flash bozuk yada ISO dosyan.
Evet şey, garip ama hatta inanmayabilirsin de.. ben bile inanamadım. Evet abi, 2-3 kere tekrar tekrar aynı diske yükleme yaptım hani şu benim eski ISO dosyası var ya sana bahsetmiştim USB'nin içinde olan. Evet o ISO'yu tekrar USB'ye attım. İlk başta çalışmadı tabii yine windows yükleme ekranında disk seçip ileri diyordum. Yükleme %10 olunca yükleme kesiliyordu ve dosyalar yüklenmiyordu. Ne diyeceğimi tahmin etmiş olabilirsin :D evet 2-3 kere bilgisayarı yeniden başlatıp aynı şeyi yaptım. Öyle istekli de değildim, canım sıkkındı falan öylesine diski seçip ileri diyordum. Neyse diski seçip ileri dedim, telefonu aldım elime takılıyorum falan öyle. Bilgisayarı unuttum tabi nede olsa ben %10'da takılacağına inanıyorum, bir baktım ekrana yükleme %80'ler de falan öyle gidiyor :) Tam kurulumu yaptım çalışıyor. Sanırsam, USB bellek canı isteyince tam çalışma fonksiyonları geri geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı