E8400 1.8 GHz'de çalışıyor

Oyuncu183

Hectopat
Arkadaşlar E8400'e sahibim. 3.0 GHz olması gerekırken neden 1.8 GHz'de çalısıyor? Yardım eder misiniz?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle BIOS'ta 1.80 GHz mi görünüyor? Yoksa sadece windowsta mı görünüyor?
Eğer BIOS'ta 1.80GHz görünüyor ise BIOS versiyonunu kontrol et, 0404 veya üstü olması gerekiyor. (BIOS desteklemese sistem görüntü almazdı diyeceksin, deme çünkü tuhaftır ama bazen alabiliyor.)
Eğer sadece windowsta görünüyor ise güç ayarlarına girip minimum işlemci gücü kısmını ve işlemci için olan kısımları maximum performans yap ve bilgisayarı yeniden başlat. Bilgilendirirsen duruma göre başka sorular soracağım.
Anakarttaki pili cıkarıp geri taktım ama hala 1.8.Biraz daha ayrıntılı bilgi verirmisiniz ?
Denetim Masasından güç planını "Yüksek Performans" yapın. İşe yaramaz ise BIOS sıfırlamayı deneyin.
2 sinide yaptım ama olmadı
Arkadaşlar p5gc-mx (asus) anakartından msi'ın n1996(ms-7529 v1.6 ) anakartına geçtiğimde e8400 3.0 ghz de calıstı.asus un anakartında cpu test yaptıgımda (cpu-z) 330 alırken msi da 530-535 alıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS'ta 1.80 GHz mi görünüyor? Yoksa sadece windowsta mı görünüyor?
Eğer BIOS'ta 1.80GHz görünüyor ise BIOS versiyonunu kontrol et, 0404 veya üstü olması gerekiyor. (BIOS desteklemese sistem görüntü almazdı diyeceksin, deme çünkü tuhaftır ama bazen alabiliyor.)
Eğer sadece windowsta görünüyor ise güç ayarlarına girip minimum işlemci gücü kısmını ve işlemci için olan kısımları maximum performans yap ve bilgisayarı yeniden başlat. Bilgilendirirsen duruma göre başka sorular soracağım.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı