E8400 sistemde Kingston 2 GB DDR2 RAM eklemesi sonrası boot problemi

Yer
Kayseri
Bugün sipariş etmiş olduğum iki adet RAM elime ulaştı fakat bir sorun var. RAM'lar birlikte olunca sistem Boot ediyor fakat 2 GB gözüküyor. CPU-Z'de slot 1 çalışıyor fakat slot 2 boş gözüküyor. RAM'larin yerini değişsem bile aynı. Tek tek olunca ise sistem Boot etmiyor. Her şekilde denedim. Uçlarını silgi ile sildim ama açılmıyor. BIOS güncel.
Anakart P5QL-CM.
İşlemci Core 2 Duo E8400.
Ekran kartı ATI Radeon HD 4600.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM modüllerinin anakart veya işlemci ile uyumsuzluğu olabilir. Örneğin Max. desteklenen boyut veya hız.
Anakart Max 8GB 1066 MHz destekliyor. İçinde 1 GB 800 MHz vardı onu çıkardım. Bu arada fark eder mi bilmiyorum ama soğutucuyuda değiştirdim.
Edit: Alırken satıcıya çift kanal çalışıp çalışmayacağını da sordum adam çalışır dedi.
Ekleme: Slot 2 çalışıyor eminim. Eski RAM'le denedim ama eski RAM yenileriyle uyumlu değil.
İşlemci pinleri yoktu pinler anakarttaydı ve hepsi aynı şekildeydi kırılma bükülme yok.
@Recep Baltaş hocam bi yardım eder misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı