E8400 sisteme ekran kartı önerisi

AMD Radeon HD 6790 alacağım. Az önce E8400 işlemcime overclock yaptım. Ve 3.00 GHz 'den 3.55 GHz oldu. GTA 5'i 30-25 FPS oynarken 40-50 FPS oynuyorum ama FPS drop yaşıyorum. Onunda ekran kartını alınca düzeleceğini umuyorum. Belki darboğaz yaşanıyordur diye. Teşekkürler herkese. Bu arada HD 6790'ın fiyatı 140 TL.

Alacağın ekran kartını yeterli şekilde hem güç hem de işlemci olarak beslersen; Gayet güzel bir oyun deneyimi yaşayabilirsin. İşlemcini E5450'ye upgrade etmeni kesinlikle öneriyorum.
Maalesef dediğiniz işlemciyi alamam. Diğer şeyler sıkıntı değil her türlü beslerim.
1080p monitörün yoksa darboğaz yaşayacağını düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi değiştirdin mi ?

Şu anda kullandığım monitör 1080p o yüzden sıkıntı yok. İşlemcini değiştirdin mi derken ? Overclock yaptım şuan işlemci gayet iyi çalışıyor. İşlemci almayı düşünmüyorum.

Maalesef dediğiniz işlemciyi alamam. Diğer şeyler sıkıntı değil her türlü beslerim.

Şu anda kullandığım monitör 1080p o yüzden sıkıntı yok. İşlemcini değiştirdin mi derken ? Overclock yaptım şuan işlemci gayet iyi çalışıyor. İşlemci almayı düşünmüyorum.
Darboğaz oluyor mu ? Benim dediğim 8 dolardı ama sen bilirsin.

Anakartınızın modeli G41 değil miydi? BIOS modlaması gerekmeden alıp kullanabilirsiniz Xeon işlemcileri.
Evet anakartımın modeli G41. Eğer öyleyse hemen alacağım. (modlu BIOS istemiyorsa ki zaten istemiyor dediniz)

Darboğaz oluyor mu ? Benim dediğim 8 dolardı ama sen bilirsin.
Şuan baktım ve o işlemci benimkine bin basar. O işlemciyi nasıl 8 dolara buldunuz? Technopat'ta yeniyim link atılıyorsa atabilir misiniz? GTA V'de en düşük ayarlarda 50-60 FPS oynuyorum ama bazen 20 FPS ye düşüyor FPS drop yiyorum. Darboğaz olduğu için olabilir ekran kartım çok eski değiştireceğim.(yani ekran kartı darboğazı oluyor olabilir.)

Evet anakartımın modeli G41. Eğer öyleyse hemen alacağım. (modlu BIOS istemiyorsa ki zaten istemiyor dediniz)

Şuan baktım ve o işlemci benimkine bin basar. O işlemciyi nasıl 8 dolara buldunuz? Technopat'ta yeniyim link atılıyorsa atabilir misiniz? GTA V'de en düşük ayarlarda 50-60 FPS oynuyorum ama bazen 20 FPS ye düşüyor FPS drop yiyorum. Darboğaz olduğu için olabilir ekran kartım çok eski değiştireceğim.(yani ekran kartı darboğazı oluyor olabilir.)
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve HD 7770 1 GB ekran kartı ve 4 GB RAM ile 1080p GTA V normal ayarlarda 40-50 FPS alıyorum. 27.80 dolar buyur link: Tahmini Teslimat Zamanı

Not: Ben aldığım zamanda 8 dolardı şimdi 28 dolar olmuş. Eğer biraz daha ucuz istersen bu var. Tahmini Teslimat Zamanı

Aynısını kullanıyorum Ve 1080p GTA V normal ayarlarda 40-50 FPS alıyorum. 7.80 dolar buyur link: Tahmini Teslimat Zamanı
Ben low ayarlarda alıyorum 40-50 FPS'yi. Az önce test ettim MSI Afterburner ile CPU ve GPU yüzde kaç kullanılıyor diye ve sonuçlara bakın;

GPU Sıcaklığı: 95 Derece
GPU Kullanımı: %99

CPU Sıcaklığı: 65 Derece
CPU Kullanımı %80-%70 arası

FPS drop büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı. Dediğim gibi ekran kartını 6790 yapacağım.

Bu arada linkte 28 dolar ve üzgünüz bu ürün artık mevcut değil diyor. (Sayfayı yenileyince mesajı düzeltmişsiniz.)

Ben low ayarlarda alıyorum 40-50 FPS'yi. Az önce test ettim MSI Afterburner ile CPU ve GPU yüzde kaç kullanılıyor diye ve sonuçlara bakın;

GPU Sıcaklığı: 95 Derece
GPU Kullanımı: %99

CPU Sıcaklığı: 65 Derece
CPU Kullanımı %80-%70 arası

FPS drop büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı. Dediğim gibi ekran kartını 6790 yapacağım.

Bu arada linkte 28 dolar ve üzgünüz bu ürün artık mevcut değil diyor. (Sayfayı yenileyince mesajı düzeltmişsiniz.)
1.si ekran kartının üstüne tava koyup sucuklu yumurta yapın 15 dakikaya geleyim. 95 derece ne ? Fan hızını arttırın. Çözünürlüğü düşürün. Ben alalı yaklaşık 1 sene veya 8 ay falan oldu.

XEON E5430 775 PİN MODLU - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 470025839

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı