E8500 sistemi yükseltme

Bütçe
900 TL

erenayyldz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben yavaş yavaş anakart, RAM, ekran kartı ve işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. 20 seneye yakındır düşük donanımlı bir bilgisayar kullanıyorum.
Artık yenilemek istiyorum. Bu konuda çok bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle öğrenmek istediğim şey şu anakart almak istiyorum fakat aldığım anakart şu anki işlemcimle uyumlu olsun istiyorum. Alacağım anakartı yüksek bir model olarak belirledim. MSI, Gigabyte, ASUS bu markalardan biri olacak. Anakartıma geçici olarak bir süreliğine şu an kullandığım "Intel(r) Core(tm)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz 2.83 GHz" isimli işlemcimi takacağım. Ekran kartımı da aynı şekilde AMD Radeon 5450 olarak geçici olarak kullanacağım. Amacım önce anakartımı ve RAM'lerimi yenilemek. Anakartımın kaliteli ve ileriye dönük olmasını istiyorum. Oynayacağım oyunlar FIFA 21, PES 2021, CS:GO, Doom Eternal, Rainbow Siege bu oyunlara uygun 8 veya 16 GB RAM almayı düşünüyorum. Sizce yeni alacağım anakartım şu an kullandığım 1333 MHz eski işlemcimle uyum sağlar mı? İleride "Intel Core i3-10100F boxed Processor 6m" gibi bir işlemci alıp mevcut işlemci mi güncelleyebilir miyim? Şimdilik bir süre yeni alacağım anakartımda eski işlemci kullanabilir miyim? Zamanla SSD, ekran kartı, güzel bir kasa almayı düşünüyorum. Sorularıma cevap verip bana destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    84,1 KB · Görüntüleme: 80
Kullandığım PSU "HEC-300VP-2RG" 300W" eski işlemcimi geçici olarak yeni alacağım anakarta takamaz mıyım yani? 😢
Sisteminizi yenilemek istiyorsanız PSU'yu da değiştirmelisiniz, 300W yeteceğini sanmıyorum. Yeni alacağınız anakarta takamazsınız, sizin işlemciniz 775 soket alacağınız anakart 1200 soket olacak.

Sisteminizi yenilemek istiyorsanız PSU'yu da değiştirmelisiniz, 300W yeteceğini sanmıyorum. Yeni alacağınız anakarta takamazsınız, sizin işlemciniz 775 soket alacağınız anakart 1200 soket olacak.

Anladığım kadarıyla önce anakart ve PSU almam gerek siz hangi anakart modelini kullanıyorsunuz? Bu arada şu an kullandığım işlemci modelimden dolayı Intel işlemciden örnek vermiştim. AMD Ryzen bir model işlemcide düşünebilirim.

Anladığım kadarıyla önce anakart ve PSU almam gerek siz hangi anakart modelini kullanıyorsunuz? Bu arada şu an kullandığım işlemci modelimden dolayı Intel işlemciden örnek vermiştim. AMD Ryzen bir model işlemcide düşünebilirim.
Düşük bütçede Intel daha iyi bir tercih olacaktır, i3 10100F gayet iyi. Anakarttan sonra PSU değil de işlemci de alabilirsiniz. I3 10100F 65W çekiyor, kalan da sisteme yeter herhalde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı