EA 200-250 bin için ne kadar net gerekli?

Yukaku

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Aşağıya TYT ve AYT netlerimi yazacağım. 4.5 ayda günde ne kadar çalışırsam 200-250 k arasına girerim? Aslında 300 bile yetiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

TYT:

Türkçe: 23 net.
Sosyal: 13 net.
Mat: 5 net.
Fen: 3 net.

AYT:

Edebiyat: 8 net.
Tarih 1: 6 net.
Cografya 1: 2 net.
Mat: 2-3 net.

Matematiğe kafam neredeyse hiç basmıyor, biraz daha sözele agırlaşmak istiyorum herhangi bir tavsiye verirseniz sevinirim. Meslek lisesi olduğum için AYT matematik hiç görmedim, edebiyatı da genel kültürle çözüyorum o kadar. O yüzden AYT matı yetiştirmem çok zor dediğim gibi EA da 200-250 k arası yetiyor, 300'e bile okeyim. OBP 425.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Aşağıya TYT ve AYT netlerimi yazacağım. 4.5 ayda günde ne kadar çalışırsam 200-250 k arasına girerim? Aslında 300 bile yetiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

TYT:

AYT:

Matematiğe kafam neredeyse hiç basmıyor, biraz daha sözele agırlaşmak istiyorum herhangi bir tavsiye verirseniz sevinirim. Meslek lisesi olduğum için AYT matematik hiç görmedim, edebiyatı da genel kültürle çözüyorum o kadar. O yüzden AYT matı yetiştirmem çok zor dediğim gibi EA da 200-250 k arası yetiyor, 300'e bile okeyim. OBP 425.

Matematikte en çok soru çıkan konuları çalışmanız size daha çok puan kazandırır çünkü sözel çalışmak biraz şans işi. Belki emin olduğunuz konuda, ezberlediğiniz yazarın bile çıkmama ihtimali var veya o an yapamama ihtimaliniz var. Ama matematikte formülü bilseniz bile YKS soruları için yeterli oluyor. Fikrimce matematiğe yoğunlaşın. Çok çalışmaktan ziyade verimli çalışmanız önemli. Günlük kesinlike paragraf çöz çünkü Türkçe netlerin iyi değil paragraf çözmen bütün derslerde işe yarar.

Matematik sandığın kadar zor bir şey değil doğru temel ve çalışmalarla halledersin, hem tyt hem de ayt kısmında öne geçmiş olursun. Sözel zaten hızlı biten bir kısım, matematikten bu kadar korkuyorsan önce sözelini sağlama al sonra matematik çalış ki zaten ea da 200 300 bin yapmak için ea dan sınava girmen bile yeterli.

TYT:

AYT:

Bu netlerle girersin ama sınava kadar netler artar hedefini 100 150k aralığına çek derim 0 matematik ile 250k giriliyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı