EA 380 bin bölüm tavsiyesi

dehayz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, eşit ağırlık öğrencisiyim ve sınava pek çalışamadım son ay biraz uğraşarak bu puana ulaşabildim.
Mezuna kalmayı psikolojim kaldırmaz diye tercih etmek istemiyorum fakat kalırsam daha iyi bir puan yapabileceğime inanıyorum o konuda kararsızım.
İstanbul'da %50 psikoloji okumak mantıklı mı bu puanla?
Yoksa mezuna mı kalmalıyım? 1 yılın vereceği psikolojiyi de anlayarak cevaplarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• sınav.png
    sınav.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 967
Önerim kesinlikle bir vakıf üniversitesine gitmen yönünde olacaktır. Eğer Psikoloji bölümünü gerçekten istiyorsan hiç düşünmeden git. Mezuna kalırsan ilk aldığın puandan daha düşük alırsın. Yükseltirsen bile yeterince yüksek bir puan alamazsın.

Hocam yarı burslu olunca ne oluyor, üniversiteye para mı ödüyoruz? Aydınlatır mısınız?
Evet, %50 burslu olunca üniversite ücreti normal ücretin yarısı kadar oluyor.

Önerim kesinlikle bir vakıf üniversitesine gitmen yönünde olacaktır. Eğer Psikoloji bölümünü gerçekten istiyorsan hiç düşünmeden git. Mezuna kalırsan ilk aldığın puandan daha düşük alırsın. Yükseltirsen bile yeterince yüksek bir puan alamazsın.

Evet, %50 burslu olunca üniversite ücreti normal ücretin yarısı kadar oluyor.
Hocam ben de eşit ağırlıkta 370 bindeyim, %50 burslu bir üniversiteye psikoloji alanında gitsem totalde ne kadar ödemem gerekir üniversiteye?

Hocam yarı burslu olunca ne oluyor, üniversiteye para mı ödüyoruz? Aydınlatır mısınız?
Evet hocam örneğin üniversitenin yıllık ücreti 150 bin lira ise siz 75 bin lira ödüyorsunuz yıllık olarak.

Hocam ben de eşit ağırlıkta 370 bindeyim, %50 burslu bir üniversiteye psikoloji alanında gitsem totalde ne kadar ödemem gerekir üniversiteye?
Hangi üniversite olduğuna göre değişir. Ama bu yıl çok zam geldi, bilginize.

Evet hocam örneğin üniversitenin yıllık ücreti 150 bin lira ise siz 75 bin lira ödüyorsunuz yıllık olarak.

Hangi üniversite olduğuna göre değişir. Ama bu yıl çok zam geldi, bilginize.
Hocam peki 370 bin eşit ağırlık ile sizce devlet üniversitelerinde hangi bölümler gelir iktisat ve maliye haricinde? PDR falan imkansız sanırım.

Hocam peki 370 bin eşit ağırlık ile sizce devlet üniversitelerinde hangi bölümler gelir iktisat ve maliye haricinde? PDR falan imkansız sanırım.
Devlette pek fazla bölüm imkanın yok dostum. Öğretmenlikler için 300K sınırı var zaten, onları boşver. Dediğim gibi iktisat, işletme, maliye, siyaset veya psikoloji gibi bölümleri tercih edebilirsin devlet / özel olarak.

Hangi üniversite olduğuna bağlı. Ayrıca çoğu üniversite daha fiyat açıklamadı. Ama tahmini yıllık en az 200 bin TL’yi gözden çıkarmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı