EA 4300 sıralama için üniversite önerisi

Yahu kuzenim metu ceng 2022 mezunu İrlanda'da bir şirket ile görüşüyordu reddedildiği yetmezmiş gibi İrlanda hükümeti TR vizelerini iptal etti ne anlatiyorsun hocam? Ben yurt dışında şu aralar çok kötü bir imajimiz olduğunu (gri listedeyiz daha ötesi mi var) ben sadece çifte vatandaşim. Yurt dişinda çalişma imkanim var, ben değil YBS ile şu ülkenin imajini toplayamadiğimiz sürece tip fakültesi dişinda binde bir öğrenciye nasip olacağini söylüyorum. Yaşiniz kaç bilmiyorum ama 4 adet milletvekilinin gri pasaportu alman hükümetince reddedildi geçen hafta. Ben 2018'de EA 732 yaptim. Yukarıda yazdiğin her okula giriyordum. Ancak kendi kariyer planlamam doğrultusunda aühf tercih ettim bitirdim.

Hocam ben kimseye siralamaya dayali bölüm tavsiye etmem. Senin kişilik özelliğin çok önemli.

Hocam hukuk benim kişiliğime uygun ama YBS ile hukuk arasında kalıyorum sizce hukuk okursak aç kalir miyiz?
 
Hocam hukuk benim kişiliğime uygun ama YBS ile hukuk arasında kalıyorum sizce hukuk okursak aç kalir miyiz?
Bu siralamada gireceğin hukukta kalmazsin keza yine bu siralamada gireceğin ybsde de kalmazsin. Hani siralaman 30k falan olsa, asla hukuk yazma derdim. İstanbul ve Ankara (bir ihtimal izmir) dişinda bir şehirde ben üniversite okumanin büyük hata olduğunu düşünüyorum. (tip ve eczacilik hariç) Bir bölüm seçerken kendine şu soruyu sor hocam : ''Ben bu mesleği SEVEREK yapar miyim?'' Çünkü bir bölümü okumak ile o bölümü bitirdikten sonra mesleği yapmak farkli şeyler. Eskişehir Osman Gazi İnşaat mühendisliği bitirip de tanidiği vasitasi ile LİMAK'a giren 35k ile işe başlayan arkadaşim birakti işi, kafe açti. Mesleği sevmiyor çünkü. Yani sevdiğin mesleği yap, kişiliğine uygun harhangi bir bölümde zaten başarili olursun. Benim hiç hukukçu veya esnaf çevrem yoktu. Babam astsubay annem eczane kalfasi idi. Ancak hukuk bana uygundu ve kendimi çok güzel geliştirip inanilmaz geniş bir çevre yaptim. Asgari ücret 4250 ilen ben 12-13 kazaniyordum ''STAJDA''. Ancak pek çok tanidiğim stajyer insan da 1500 aliyordu, çünkü cvleri boştu ve dava alabileceği çevresi yoktu, oluşturmamişlardi. Şimdi kariyer planlamam doğrultusunda sinava girdim kazandim ve stajyer savciyim. Maaşlar hakkinda bilgin olsun diye yazayşm, stajda 34 aliyorum. Yeni başlayan bir savci ise (25 yaşinda) 49 aliyor, keşif ücretleri vs hariç. Lojman kiramiz da 3+1 1750 tl, 4+1 2000 tl.
 
Bu siralamada gireceğin hukukta kalmazsin keza yine bu siralamada gireceğin YBS'de de kalmazsin. Hani siralaman 30k falan olsa, asla hukuk yazma derdim. İstanbul ve Ankara (bir ihtimal İzmir) dişinda bir şehirde ben üniversite okumanin büyük hata olduğunu düşünüyorum. (tip ve eczacilik hariç) bir bölüm seçerken kendine şu soruyu sor hocam: "ben bu mesleği severek yapar miyim?" çünkü bir bölümü okumak ile o bölümü bitirdikten sonra mesleği yapmak farkli şeyler. Eskişehir Osman gazi inşaat mühendisliği bitirip de tanidiği vasitasi ile Limak'a giren 35k ile işe başlayan arkadaşim birakti işi, kafe açti. Mesleği sevmiyor çünkü. Yani sevdiğin mesleği yap, kişiliğine uygun harhangi bir bölümde zaten başarili olursun. Benim hiç hukukçu veya esnaf çevrem yoktu. Babam astsubay annem eczane kalfasi idi. Ancak hukuk bana uygundu ve kendimi çok güzel geliştirip inanilmaz geniş bir çevre yaptim. Asgari ücret 4250 ilen ben 12-13 kazaniyordum "stajda". Ancak pek çok tanidiğim stajyer insan da 1500 aliyordu, çünkü cvleri boştu ve dava alabileceği çevresi yoktu, oluşturmamişlardi. Şimdi kariyer planlamam doğrultusunda sinava girdim kazandim ve stajyer savciyim. Maaşlar hakkinda bilgin olsun diye yazayşm, stajda 34 aliyorum. Yeni başlayan bir savci ise (25 yaşinda) 49 aliyor, keşif ücretleri vs hariç. Lojman kiramiz da 3+1 1750 TL, 4+1 2000 TL.

Savcım, çalışan adam savcı olabilir mi herkes bizi mülakatta eliyorlar diyor illa bir dayı lazım diyor sizce torpilsiz savcı hakim kaymakam vb. şeyler olabilme imkanımız var mı?
 
Savcım, çalışan adam savcı olabilir mi herkes bizi mülakatta eliyorlar diyor illa bir dayı lazım diyor sizce torpilsiz savcı hakim kaymakam vb. şeyler olabilme imkanımız var mı?

Bu ülkede savcılık-hakimlik sınavında 13. olmuş kişi mülakatta elendi dostum Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan devletin söz sahibi olduğu hiçbir noktaya bulaşmayacaksın. (bkz. Ünal Aydın Hakimlik- Savcılık 13.sü ) Eğer aileden boynun kalın değilse ve illa hukuk gibi Ankara Hukuk'tan bile çıkmış insanların ilk senelerinde süründüğü bir meslekte (YouTube: Yıkıklar: Hukukçu, 140journos: Avukatlık tespit: Genç avukatlar videolarını kesinlikle izlemelisin) eğer bu bölüme aşık değilsen ve para ilk hedefinse kesinlikle aklından çıkarmanı öneririm. Sıralaman 4300'SE ODTÜ, Bilkent, Sabancı, BOUN İİBF bölümlerini deneyebilirsin onun dışında Yeditepe, Türk Alman da gayet iyidir Almanca eğitimle aldığın işletme iktisat seni gayet iyi yerlere götürür 4 sene sonra teşekkür edersin.
 
@hukukçubey savcım ben de bir tmciyim 12.sinif oldum. Ama hala hukuk mu YBS mi diye cok gel-git yasiyorum. Kendimi 10/13k siralama yapacak kapasitede goruyorum. Hukuk okursam mezun enflasyonundan ve mulakattaki usulsuzluklerden dolayi-iyi bir üniversite de okusam bile- ortada kalmaktan korkuyorum malum torpil tanidik olaylari had safhada. Avukatlik hayalim yok hakim/savci olmak istiyorum en kotu üniversite de akademisyen. Kafam cok karisik yardimci olursaniz cok minnettar olurum.
 

Geri
Yukarı