EA 573.000 sıralaması ile tercih yapmak vs mezuna kalmak

storm51

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. YKS sonuçları açıklandı malumunuz. Aslında hem sinirli hem de üzgünüm çünkü neredeyse kütüphanede yatıp kalkmama rağmen sonucum şu şekilde:

Eşit Ağırlık = 271 puan 573.000 sıralama.
OBP + TYT = 300 puan.
Ham TYT = 258 puan.

1. Seçenek:
Hedefim olan bölüm YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) bu sıralamaya tutmuyor gibi araştırdım ama anlamadım sağ olsun kimse yardımcı olmadı bana. Sizce bu puanla YBS gelir mi?

2. Seçenek:
Polislik ham puan ile aldığını biliyorum ama birisi 250 birisi 264 birisi 280 diyor.
258 ile girersin diyende var giremezsin diyende var yine kimse yardımcı olmadı.

3. Seçenek:
2 yıllık ön lisans okumak yani OBP + TYT olan 300 puanı çöpe atmamak için tıbbı sekreterlik tarzında bir bölüm okumak ailemin isteği de bu.

4. Seçenek:
Mezuna kalmak (disiplini bu sene çalıştığım gibi sağlayamayacağımı düşünüyorum ve psikolojimin bozulacağını tahmin ediyorum.)

Arkadaşlar öncelikle sorularımı cevaplayıp sonra da sonuçlarımı ve bu 4 seçeneği değerlendirip mantıklı olanı ve kendi düşüncelerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum.

1- yök atlas'da bulabilirsin.
2- geçen sene 250.000 tyt puanı ile almış. Bu sene için henüz açıklanmamış. Kimsenin sana yardımcı olamamasının sebebi de bu.
3- ailen istedi diye sevmediğin bir bölüm okumak senin için faydalı olur mu kendin karar vermelisin. 1 sene fazladan YKS çalışmak mı psikolojini daha çok bozar, istemediğin bir işi yapmak mı gibi sorup üstüne düşünmen gereken parametreler var.
4- Açık konuşmam gerekirse sen bu sene çalışmamışsın ya da verimli çalışamamışsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı