nite
Centipat
Daha fazla
Herkese merhaba, bugün gerçekten can sıkıcı bir konu ile karşınızdayım. İnternet üzerinden herhangi bir çözüm bulamadığım için buraya sormak zorunda kaldım.
Öncelikle herhangi bir kuralı ihlal ediyorsam özür dilerim ve yanlış forum bölümündeysem kusura bakmayın, ilk defa forum kullanıyorum.
Uzun zamandır oyunlarla ilgili sorunlar yaşıyorum, pek çok şey denedim ama çoğu yardımcı olmadı.
En son sorunum FC24 oynarken ortaya çıkıyor, ve şu hata mesajını alıyorum:
Yaklaşık 6-7 yıl önce masaüstü bilgisayarımı aldım ancak bilgisayarımı aldıktan 1 yıl sonra da aynı hatayı alıyordum ve hala çözemedim. Aldığım yere gönderdim ve testlerinde herhangi bir arıza olmadığını söylediler.
Sonrasında kendim de birçok farklı şey denedim:
Sistem özelliklerim şöyle:
Minidump dosyalarının bağlantısı burada - Google Drive.
Minidump dosyalarını kendi başıma kontrol etmeye çalıştım ama ne olduklarını gerçekten bilmiyorum. Forumdan öğrendiğim kadarıyla hatanın ismini ve kaynaklandığı kısım burası diye anladım.
Bir de şöyle bir sorun var ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama YouTube'dan video izlerken bazen ekranım yenileniyor gibi oluyor. Sorunumun bir parçası mı bilmiyorum ama bu da sorunum ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, farklı bilgisayar parçaları ile deneyemiyorum çünkü bilgisayarımdan başka bir parçam yok.
Buradan yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür etmek istiyorum.
Öncelikle herhangi bir kuralı ihlal ediyorsam özür dilerim ve yanlış forum bölümündeysem kusura bakmayın, ilk defa forum kullanıyorum.
Uzun zamandır oyunlarla ilgili sorunlar yaşıyorum, pek çok şey denedim ama çoğu yardımcı olmadı.
En son sorunum FC24 oynarken ortaya çıkıyor, ve şu hata mesajını alıyorum:
DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG ("the GPU will not respond to more commands"). GPU: "NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti", driver: 54633.
Yaklaşık 6-7 yıl önce masaüstü bilgisayarımı aldım ancak bilgisayarımı aldıktan 1 yıl sonra da aynı hatayı alıyordum ve hala çözemedim. Aldığım yere gönderdim ve testlerinde herhangi bir arıza olmadığını söylediler.
Sonrasında kendim de birçok farklı şey denedim:
- DirectX'in bilgisayarı kontrol etmesini önlemek için kayıt defterine TDR Level, TDR Delay, tdrddidelay dwordlerini ekledim.
- Yönetici olarak komut isteminde SFC /scannow ve DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth ve benzeri komutlar ile kontrol sağladım.
- Benchmarkları Heaven'da çalıştırdım ve Ultra ayarlarda herhangi bir hatayla karşılaşmadım.
- GPU sürücüleri güncellendi. (geforceexperiance ve manuel güncelleme yöntemlerini denedim).
- GPU için temiz bir güncelleme sağlamak amacıyla DDU ile temiz bir güncelleme denedim.
- BIOS'u güncelledim.
- Windows güncelleştirmelerini yaptım.
- Memtest86'yı çalıştırdım ancak hiçbir şey bulunamadı.
- Windows 11 Pro'ya geçiş yaptım.
- ASUS ROG STRIX 1080 Ti'ın varsayılan olarak "overclock" işlemine tabii olduğunu okudum, bu nedenle GPU'nun değerlerini düşürmeye çalıştım ancak overclock hakkında pek bilgim olmadığından GPU Tweak 3'te yalnızca Power target, GPU Boost clock, Memory clock gibi bazı ayarlarını düşürmeyi ve arttırmayı denedim.
- MSI Afterburner ile GPU'ya undervolt işlemi yapmayı denedim.
- Kasadaki kabloları tek tek kontrol ettim, her şey sağlam gözüküyor.
- CPU'nun termal macunu değiştirdim.
- RAM slotlarını değiştirerek denedim.
- 2 adet RAM var bilgisayarda, tek tek çalıştırdım.
- Bilgisayarı güç seçeneklerinden yüksek performansa getirdim.
- Temel ayarları denemek için NVIDIA denetim masasındaki hata ayıklama modunu kontrol ettim.
- Microsoft'un web sitesinden DirectX'i indirmeyi denedim ve zaten en son sürüme sahip olduğumu söyledi.
- Redistributable olan tüm Microsoft programlarını Denetim Masası üzerinden onarmaya çalıştım.
- EA Play ve GeForce Experience üzerinden ın-Game overlay özelliklerini kapattım.
- Easy Gamer Utility ile GPU, CPU ve oyun platformlarının (EA App ve Epic Games) önbelleklerini temizledim.
- Hata aldığım oyunları silip tekrar yükledim.
- Belki de driver kaçırıyorum diye Steam üzerinden Driver Booster diye ucuz bir driver güncelleme uygulaması indirdim ve oradan da güncelleştirme yaptığım.
Sistem özelliklerim şöyle:
- GPU: ASUS ROG STRIX 1080 Ti 11GB.
- Anakart: Gigabyte Aorus oyun anakartı AX370-K5.
- RAM: [2x8] Corsair Vengeance 2666MHz RAM.
- CPU: AMD Ryzen 7C 1800X 3.60GHz işlemci. (4GHz base).
- SSD: Samsung 960EVO 512 GB SSD.
- PSU: 750W Gold güç kaynağı ile (yanılmıyorsam Corsair'den olmalı).
Minidump dosyalarının bağlantısı burada - Google Drive.
Minidump dosyalarını kendi başıma kontrol etmeye çalıştım ama ne olduklarını gerçekten bilmiyorum. Forumdan öğrendiğim kadarıyla hatanın ismini ve kaynaklandığı kısım burası diye anladım.
Bunları internette arattım ancak bir çözüm yolu bulamadım.VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
İmage: Dxgmms2 SYS.
Bir de şöyle bir sorun var ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama YouTube'dan video izlerken bazen ekranım yenileniyor gibi oluyor. Sorunumun bir parçası mı bilmiyorum ama bu da sorunum ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, farklı bilgisayar parçaları ile deneyemiyorum çünkü bilgisayarımdan başka bir parçam yok.
Buradan yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür etmek istiyorum.