Kadron, oynadığın zorluk, oyun şeklin, taktiklerin önemli. Benim ilk FUT deneyimim olduğu için 24'te çoğunlukla Squad Battles oynadım ve genelde Efsanevi zorlukta oynuyordum. Başlarda bu zorlukta da çok sıkıntı çekiyordum, bazen farklı yeniliyordum ama zamanla alışıp oyunumu geliştirdim, taktiklerimi oturttum. Şimdi en zor ayarda bile rakibin ne yapacağını bildiğim için çok zorlanmıyorum.
En zor ayarda başlamanı tavsiye etmem, rakip oyuncuların tüm istatistikleri 99 oluyor çünkü. 55 ortalamalı oyuncu bile Pele'ye dönüşüyor resmen. O yüzden Dünya Klası veya Pro zorlukta başlayıp farklı galibiyetler almaya başladığında zorluk arttırmanı öneririm. Böylece takıldığın yerlerde gerekli değişiklikleri (gerek kadroda, gerek oyun tarzında ve taktiklerinde olsun) yaparak kendini geliştirebilirsin.
Oyuna gelince, aslında çok basit. Atak yaparken üç ana seçeneğin var:
1. Kanatlardan çıkıp kale direğine doğru inerek topu içeri çevirmek.
2. Uzaktan powershot, trivela veya plase atmak.
3. Ortalarla kafa golü aramak.
Bunlardan ilki en basiti, hızlı bir oyuncuyla kanattan dümdüz koşup kaleye yaklaşıyor ve içerideki oyuncularından birine pas verip golü buluyorsun. "Cutback" deniyor buna.
İkincisi ise genelde zamanlamalı şut gerektiren bir atak şekli. Bu durumda uzaktan şut tehdidi olabilecek en az iki oyuncunla sağdan veya soldan, şut tekniğine göre (plaseyse solda sağ ayaklı oyuncu, trivelaysa solda sol ayaklı oyuncu gibi) ayak tercihi yaparak şut atarak gol arayabilirsin.
Son olarak Alexander-Arnold gibi iyi orta açabilen oyuncularla Haaland, Weghorst, Sorloth gibi oyuncuları hedef alıp kafa golü bulmayı deneyebilirsin. Burada da ortayı açarken konumlanman ve kafa vuruşunu atacağın yeri iyi seçmen önemli.
Genel olarak böyle, tabii ki taktikler de çok önemli ama en azından başlangıç için es geçilebilir. Eğer taktiklerle ilgileniyorsan YouTube'da RedLac ve Team Gullit gibi kaynaklar var.
Bol şans.