EA FC 25 ara sahnelerde donma

blutwashere

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Aynı sorun FC 24 de de vardı. Ara sahnelere girince fotoğrafta göründüğü gibi hata veriyor, bip bip diye ses geliyor ve mouse kasa kasa hareket ediyor. Çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250105_114200_Gallery.jpg
    Screenshot_20250105_114200_Gallery.jpg
    183,5 KB · Görüntüleme: 127
Arkadaşlar merhaba. Aynı sorun FC 24 de de vardı. Ara sahnelere girince fotoğrafta göründüğü gibi hata veriyor, bip bip diye ses geliyor ve mouse kasa kasa hareket ediyor. Çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
Öncelikle yardımcı olabilmek adına sistem özelliklerinizi öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
Hocam RTX 3060 Ti R5 5600G 16 GB RAM var

Hocam bende hatada driver yazdığı için güncelledim. Fakat sorunu vermeye devam etti.

Şu anda güncel olarak maça da girmiyor
Anlıyorum.

Öncelikle hu rehber ile ekran karı driverınızı kaldırıp yeniden yükleyebilir misiniz?

Ardından sorun devam ediyorsa görev yönetici veya 3.parti bir kaynak izleme programı yardımıyla oyun esnasında kaynak kullanımlarını lütfen bizimle paylaşın.

Anlıyorum.

Öncelikle hu rehber ile ekran kartı driverınızı kaldırıp yeniden yükleyebilir misiniz?

Ardından sorun devam ediyorsa görev yönetici veya 3.parti bir kaynak izleme programı yardımıyla oyun esnasında kaynak kullanımlarını lütfen bizimle paylaşın.

Hocam dediğiniz gibi yaptım. Gene aynı sorun fakat bu sefer maça giremeden oyundan atıyor. Bu sefer hiç hata vermeden direkt oyundan attı. Şu an anlamadığım şekilde fotoğraf yükleyemiyorum ama, işlemci %40 ile %50, RAM ise
Sabit %73, ekran kartı sabit %32 ile çalışıyor oyunun menüsünde. Fakat söylediğim gibi şu an oyunda sadece ana menüde gezebiliyorum maça giremiyorum.

Hocam az önce şöyle bir hata verip gene oyundan attı.

Dosya Ekleri

• FSAFSA.jpg
    FSAFSA.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Hocam dediğiniz gibi yaptım. Gene aynı sorun fakat bu sefer maça giremeden oyundan atıyor. Bu sefer hiç hata vermeden direkt oyundan attı. Şu an anlamadığım şekilde fotoğraf yükleyemiyorum ama, işlemci %40 ile %50, RAM ise
Sabit %73, ekran kartı sabit %32 ile çalışıyor oyunun menüsünde. Fakat söylediğim gibi şu an oyunda sadece ana menüde gezebiliyorum maça giremiyorum.

Hocam az önce şöyle bir hata verip gene oyundan attı.
Tamamdır, bahsettiğim adımları takip ettiğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle aldığınız uyarı mesajı ekran kartınızın VRAM kapasitesinin yeterli olmamasından kaynaklanıyor. Bunun dışına maça girdiğinizde oyundan atması veya ara sahneler gibi detaylı 3D grafik işleme işlemlerinde oyundan atması seneryoları da aynı şekilde sisteminizin nispeten yetersiz olmasından kaynaklanan bir durum. Sorunu oyundaki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyerek çözüme kavuşturabilirsiniz.

Tamamdır, bahsettiğim adımları takip ettiğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle aldığınız uyarı mesajı ekran kartınızın VRAM kapasitesinin yeterli olmamasından kaynaklanıyor. Bunun dışına maça girdiğinizde oyundan atması veya ara sahneler gibi detaylı 3D grafik işleme işlemlerinde oyundan atması seneryoları da aynı şekilde sisteminizin nispeten yetersiz olmasından kaynaklanan bir durum. Sorunu oyundaki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyerek çözüme kavuşturabilirsiniz.

Hocam son attıgım hatayı oyun ayarlarını düşürdükten sonra aldım. Yani kısacası bilgisayar oyunu kaldırmıyor mudur? Ama oyun içinde 100-144 FPS arası alıyorum.

Hocam son attıgım hatayı oyun ayarlarını düşürdükten sonra aldım. Yani kısacası bilgisayar oyunu kaldırmıyor mudur? Ama oyun içinde 100-144 FPS arası alıyorum.
Soruya daha net bir cevap verebilmek için rica etsem bir de ''Dİnamik Çözünürlük Ölçeği'' ve ''Telli Saç'' ayarlarını kapatıp sonucu bildirebilir misiniz?

Soruya daha net bir cevap verebilmek için rica etsem bir de "dinamik çözünürlük ölçeği" ve "telli saç" ayarlarını kapatıp sonucu bildirebilir misiniz?

Hocam son attıgım sorunda ayarların hepsi düşük ve söylediğiniz şeyler kapalıydı. Fakat ben bilgisayarda arka planda çalışan Steam, Epic vb. oyunları kapatınca çökme sorunu düzeldi. Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için iyi Sosyaller.

Hocam maç içinde bunu yazdım fakat maç sonu oyun yine çöktü 😅😅😅

Windows 11'e yükseltsem düzelme ihtimali var mıdır hocam? Güncelleme gelmiş PC'ye.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı