Eah 5570 sisteme ekran kartını takınca görüntü gelmiyor

Ucrold

Hectopat
Normalde abimin laptopuyla oynuyordum fakat abim okumaya gittiği için 10 yıllık emektarla kaldım. Sadece işlemciyle onboard bir şekilde görüntü alabiliyorum ama ekran kartını takınca görüntü gelmiyor. Sistem özelliklerim:
Anakart: Casper yazıyor fikrim yok.
RAM: DDR3 4 GB tek slot.
Ekran kartı: Eah 5570.
İşlemci: Pentium g3250.
RAM'leri temizlemeyi denedim, slotunu değiştirmeyi denedim. Başka ne yapabilirim?
Not: Ekran kartının VGA girişinde 1 pin yok o yüzden VGA to HDMI kullanıyorum.
Not2: LoL oynasam bana yeter bu yüzden yeni sistem vs. önermeyiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonun çalıştığına emin misiniz? Bir zamanlar ekran kartımda VGA girişi yoktu ama monitörümde de VGA vardı VGA to HDMI kullanmak için aldım monitörde çalışmıyordu ancak televizyona bağlayınca çalışıyordu. Monitörü farklı bir sisteme VGA ile bağlayınca monitör de çalışıyordu. Televizyona bağlayıp kontrol edebilir misiniz? Belki sorun kablodadır.

Kablonun çalıştığına emin misiniz? Bir zamanlar ekran kartımda VGA girişi yoktu ama monitörümde de VGA vardı VGA to HDMI kullanmak için aldım monitörde çalışmıyordu ancak televizyona bağlayınca çalışıyordu. Monitörü farklı bir sisteme VGA ile bağlayınca monitör de çalışıyordu. Televizyona bağlayıp kontrol edebilir misiniz? Belki sorun kablodadır.

Sorun kabloda değil 2. monitor olarak kullanmışlığım var.

Bende çeviriciyi TV üzerinde kullanabilirken monitör üzerinde kullanamamıştım zaten hocam. Dediğim gibi eğer TV üzerinden görüntü alabiliyorsanız ekran kartında bir problem yoktur muhtemelen çeviriciyle alakalıdır. Eğer görüntüyü TV üzerinden de alamıyorsanız ekran kartında bir problem olabilir. Arkadaşınızın bilgisayarında vs test etme imkanınız varsa test etmenizi öneririm. En kötü 9400GT tarzı bir kart alıp yine LoL oynarsınız diye düşünüyorum.

Bende çeviriciyi TV üzerinde kullanabilirken monitör üzerinde kullanamamıştım zaten hocam. Dediğim gibi eğer TV üzerinden görüntü alabiliyorsanız ekran kartında bir problem yoktur muhtemelen çeviriciyle alakalıdır. Eğer görüntüyü TV üzerinden de alamıyorsanız ekran kartında bir problem olabilir. Arkadaşınızın bilgisayarında vs test etme imkanınız varsa test etmenizi öneririm. En kötü 9400GT tarzı bir kart alıp yine LoL oynarsınız diye düşünüyorum.

Bu monitorde daha önce bu ekran kartını kullanmıştım ama yine de denemem gerekiyorsa denerim fakat şu an televizyonlar müsait değil.

Bu monitorde daha önce bu ekran kartını kullanmıştım ama yine de denemem gerekiyorsa denerim fakat şu an televizyonlar müsait değil.

Tekrar denemekten zarar gelmez. Zaten muhtemelen kabloyla ilgili bir problem yaşıyorsunuz çünkü o çeviriciler çok kaliteli olmuyorlar. 50 çeşit şekilde tutmayı deniyordum kıytırık bir görüntü alabilmek için.

Aklıma farklı bir yöntem gelmiyor hocam. En klasik ve basit yöntemlerden biri cihazı veya aparatı farklı bir ortamda çalışıp çalışmadığını tespit etmektir diye düşünüyorum.

Hocam acaba watt mı yetersiz ayrıca PSU'nun üstünde 50Hz yazıyor fakat benim monitor 60Hz ben anlamadığım için soruyorum PSU kaç watt?

Dosya Ekleri

• P31213-215233.jpg
    P31213-215233.jpg
    237,9 KB · Görüntüleme: 25
PSU 250 watt hocam ama sisteminiz için yetecektir. Ayrıca monitör ile PSU'nun bir bağlantısı yok çünkü monitörü direkt prize takıyorsunuz. PSU sadece sistem bileşenlerini besler. Hz ile de bir bağlantısı yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı