USB bellekten başlatmak için niye EasyBCD'de gerek olsun ki... Bir belleğe Linux dağıtımı ISO'sunu yazdıktan sonra, BIOS'tan bilgisayarı USB'den başlayacak şekilde ayarlarsınız ve bilgisayar USB bellekten başlar.
Linux dağıtımı kurmadan bilgisayarı kapatırsanız, bilgisayar yine EasyBCD ile Windows'u çalıştırır.
Eski bilgisayarımda (MBR BIOS) yıllarca EasyBCD ile Windows yanında farklı Linux dağıtımlarını kullandım. Hepsini de EasyBCD ile çalıştırdım. Şu an kullandığım bilgisayarda UEFI BIOS olduğu için EasyBCD'ye ihtiyaç duymuyorum. Bu bilgisayarda Windows 11 ile birlikte 5 farklı işletim sistemini kullanıyorum.
Bilgisayarında MBR BIOS var, anladığım kadarıyla...
Linux kurulum ekranında aşağıdaki resimdeki gibi disk bölümleme ekranında en altta ^boot loader location" kısmını, Linux dağıtımını kurduğunuz disk bölümü olarak seçersiniz. Böylece Windows boot loader veya EasyBCD silinmez.
Eki Görüntüle 2262833
Linux kurulumu tamamlandıktan sonra, normal şekilde Windows'u açar, EasyBCD ayarlarına girer ve kurduğunuz Linux dağıtımını EasyBCD menüsüne eklersiniz.
Eki Görüntüle 2262830
Artık bilgisayarınız açılışta hangi işletim sistemini başlatmak istediğinizi sorar.