EasyNote TE69 macOS Mojave kurulumunda donma sorunu

Zad0o0

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, iyi forumlar.
  1. Laptop: Acer Packard Bell EasyNote TE69
  2. Donanım: i3-5005U işlemci, dahili intel HD5500 ekran kartı (harici yok), 240GB bir tane SSD, 8+4GB DDR3L 1600Mhz RAM.
  • Birkaç gündür laptobuma dualboot olarak macOS kurmayı düşünüyorum. Dün elleri sıvadım, High Sierra ve Mojave raw dosyalarını indirdim, forumdaki ilgili yerleri takip ederek önce Windows kurulu SSD'mde 80 GB'lık bir alan açtım, Apple HFS olarak biçimledim ilk High Sierra kurmayı denedim. Çok ilerleyemedim ve Mojave'yi denemeye karar verdim.
  • Yine yönergeleri takip ederek bootable USB hazırladım, laptop için config dosyaları içeren klasörden EFI içerisine HD5500'ün config dosyasını config.plist olarak değişitirip kopyaladım. (diğer config dosyalarını sildim.)
  • İlk adımı tamamladım, yani Hoş geldiniz dedi, dil seçtim, 15 dk gibi bir sürede ayırdığım SSD bölümünün içerisine Mojave kuruldu. Otomatik reset attı ve artık Clover içerisinde ayırdığım diski görebiliyordum. Oradan boot etmeye çalıştığımda sürekli bir yerlerde tıkandım. Birçok kext sildim, değiştirdim, farklı kaynaktan HD5500 için gerekli config dosyası temin ettim USB'ye atıp denedim fakat bir türlü beceremedim.
sonalınanhata.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Inject Intel ve EDID işaretleyip dener misin? Birde Mojave için APFS daha uygun olur.
Inject Intel ve EDID teker teker ya da her ikisi de işaretli şekilde denedim yine boot edilmedi maalesef. APFS biçimlendirmek için hangi program önerirsiniz? Kullandığım programda NTFS, ext ve Apple HFS mevcut.

İkiside olabilir yani ikisinide deneyebilirsin.
Her ikisinde de olduğum yerde sayıyorum hala, Clover boot içerisinde oynamadığım ayar kalmadı. APFS ile Clover HFS ile High Sierra denedim yine her zamanki gibi ilk adımı başarıyla tamamlıyorum.

OS yüklediğim diskten boot edemiyorum bir türlü;

IMG_20191220_201132.jpg

Bar doluyor, laptop yeniden başlıyor fakat devamı yok maalesef. Son aldığım hataların SS leri ise şunlar;

IMG_20191220_203119.jpg

Bir süre bu ekranda kaldıktan sonra şu ekran geliyor;

IMG_20191220_203135.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Config dosyanı burada aç.
SMBIOS olarak 14,2 olarak ayarla ve yeni config dosyanı indir ve ismini config olarak değiştir.
USB / Efı / Clover içindekik config dosyaını sil ve az önce oluşturulan config dosyasını buraya atıp dene.

Config dosyanı burada aç.
SMBIOS olarak 14,2 olarak ayarla ve yeni config dosyanı indir ve ismini config olarak değiştir.
USB / Efı / Clover içindekik config dosyaını sil ve az önce oluşturulan config dosyasını buraya atıp dene.
En kısa zamanda deneyip yazacağım, alakanız için çok teşekkür ederim.

Edit: Denedim maalesef yine benzer hata ile karşılaştım, çözümlemede yardımcı olacaksa hata görselini paylaşabilirim, konuyu görsellerle uzatmak istemedim o yüzden direk paylaşmayayım dedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı