EBay'dan alışveriş yapmak güvenilir mi?

Flex51

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İlk kez EBay'dan alışveriş yapacağım, ürün bir kitap 13,30 dolar (564, 27 TL) kargo bedava. Japonya'dan gelecek, acaba gümrük vergisi ne kadar olur? Sorun yaşar mıyım? Aynı ürün AliExpress'de 720 TL, oraya o kadar vermek istemiyorum. ne yapmam lazım?

eBay de güvenilirlik ve sağlamlık bizdeki sahibinden mantığı ile aynı çoğu zaman. 160 lira için risk almayıp AliExpress'i seçerdim. Gümrük olayları ile ilgili ciddi tutarsızlıklar var. Hollanda'dan kargo dahil 18.5 euroluk ürüne 530 lira vergi çıkardılar. PTT geldiğinde nakit olarak talep etti ve kabul etmeden iade ettim.

eBay de güvenilirlik ve sağlamlık bizdeki sahibinden mantığı ile aynı çoğu zaman. 160 lira için risk almayıp AliExpress'i seçerdim. Gümrük olayları ile ilgili ciddi tutarsızlıklar var. Hollanda'dan kargo dahil 18.5 euroluk ürüne 530 lira vergi çıkardılar. PTT geldiğinde nakit olarak talep etti ve kabul etmeden iade ettim.
Ya ürün 13 dolarda yinede korkutuyor bende sürekli aliexpressden sipariş ediyorumda ebay daha ucuz duruyor en fazla kaç tl vergi çıkabilir sizce?

Satıcı güvenilirde gümrükten korkuyorum

Ya ürün 13 dolarda yine de korkutuyor bende sürekli AliExpress'ten sipariş ediyorumda eBay daha ucuz duruyor en fazla kaç TL vergi çıkabilir sizce?

Satıcı güvenilirde gümrükten korkuyorum.

13 dolar sınırın altında, aldığınız ürün kitap olduğu için bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum eğer içerik olarak da gümrük açısından sorun yaratmayacaksa.

Aldım arkadaşlar inşallah Birşey olmaz bu arada gümrükte kaç tl vergi öderim sizce bi tahmin alayım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı