eBay'dan GTX980M alınmalı mı?

SLI yapabilmeniz için iki tane MXM slotunun olması lazım. Bilgisayarınızda hâli hazırda MXM slotu olup olmadığını biliyor musunuz? Onu geçtim, uğraşınız maalesef alacağınız sonuca değmeyebilir. Macera arıyorsanız ve çıkacak herhangi bir sonuç sizi tatmin edecekse elbette uğraşın fakat koyacağınız masraf maalesef çok fazla olacak. Hatta soğutucu bloğunuz yeni karta uymayabilir. Yine de ben uğraşmak istiyorum diyorsanız buyrun size GTX1070. En azından GTX 980M'den daha güçlüdür.

SLI yapabilmeniz için iki tane MXM slotunun olması lazım. Bilgisayarınızda hâli hazırda MXM slotu olup olmadığını biliyor musunuz? Onu geçtim, uğraşınız maalesef alacağınız sonuca değmeyebilir. Macera arıyorsanız ve çıkacak herhangi bir sonuç sizi tatmin edecekse elbette uğraşın fakat koyacağınız masraf maalesef çok fazla olacak. Hatta soğutucu bloğunuz yeni karta uymayabilir. Yine de ben uğraşmak istiyorum diyorsanız buyrun size GTX1070. En azından GTX 980M'den daha güçlüdür.
Tanıdığım çoğu bilgisayarcı ekran kartının değişmeye uygun olduğu söylüyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    21 KB · Görüntüleme: 69
Tanıdığım çoğu bilgisayarcı ekran kartının değişmeye uygun olduğu söylüyor.
Tanıdığınız çoğu bilgisayarcı, kasanızı açıp içinde MXM portu olup olmadığına bakıp söylemişse tabi ki bir şey diyemem. Ancak sırf özellikleri yüksek diye böyle bir şey söylenmesi mantıksız zira günümüzde birçok dizüstü bilgisayarda hem işlemci hem ekran kartı anakarta lehimli olarak geliyor.

Tanıdığınız çoğu bilgisayarcı, kasanızı açıp içinde MXM portu olup olmadığına bakıp söylemişse tabi ki bir şey diyemem. Ancak sırf özellikleri yüksek diye böyle bir şey söylenmesi mantıksız zira günümüzde birçok dizüstü bilgisayarda hem işlemci hem ekran kartı anakarta lehimli olarak geliyor.
Kendim açıp baksam MXM portunun olup olmadığını anlayabilir miyim?

Merhaba, öncelikle notebookun tam modelini yazmalısınız böylece mxm portu var mı yok mu anlamaya çalışırız. mxm portu yok ise malesef bu söylediklerinizi hiçbir şekilde yapamazsınız. Kaldı ki 965m ve 980m sli arasında tdp (Güç tüketimi) açısından çok fark var. Bu sebeple ne soğutabilirsiniz, ne de verim alabilirsiniz. Sorduğunuz için cevaplayalım, normalde notebook gpu'ları anakartın üzerinde entegre olur, farklı bir eklentiyle portla bağlanmaz, mxm olması ise mxm portu ile harici olarak bağlanan bir gpu demektir. Bu videoyu izlersen konuyla alakalı çok fazla bilgileneceğinden eminim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı