EC/KBC Nasıl Güncellenir?

269184

Hectopat
Arkadaşlar, BIOS'umu güncelledim zar zor ama EC/KBC güncellemesini yapamadım. MS-DOS sisteminde dosyaların ismini girdiğim zaman yanlış diyor. Sadece AFUDOS.exe'yi çalıştırıyor. Şöyle bir ekran geliyor;

1.jpg

3.jpg

BIOS dosyasını nereden aldın? Sistem bilgileri yok. BIOS güncellediğine nasıl eminsin? EC güncellemen neden gerekli?
İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.
  1. Teknik servisten aldım.
  2. Sistem bilgilerini ne yapacaksın?
  3. BIOS'un sürümünü kontrol ettim.
  4. Bilmiyorum, güncellememem neden gerekli olsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu çözdüm, teknik servis bana eksik dosya göndermiş. EC/KBC güncellemesini göndermemiş. Uzun araştırmalar sonunda BIOS ve EC sürümlerimi güncelleyebildim.

Sorunun çözümü ve eski model Monster Notebook'u olan,
BIOS ve EC/KBC güncellemek isteyenler için;

1- Bu linkten eski model laptopunuzun anakart serisini bulun ve son sürüm BIOS'unuzu indirin.
2- Herhangi bir USB diskinizi Windows 98 dosyalarıyla boot edin. (Bunun için araçlar var)
3- BIOS'unuzu açın ve UEFI ile ilgili seçenekleri kapatın. (Security boot v.s)
4- USB diskinizi ilk sırada okunacak şekilde ayarlayın.
5- Komut istemcisinde ilk ECFLASH.BAT sonra MESET.EXE sonra FLASHME.BAT sırayla çalıştıracaksınız.
(Her birisinde yeniden başlayacak tabi)
Linkini paylaştığım site üzerinde İngilizce olarak nasıl yapıldığı anlatılıyor. Herkesinki aynı olmayabilir ama gayet basit.

Not: Kullandığınız sistem örneğin Windows 8 ise ve siz Windows 10 BIOS'unu yüklemeye çalışırsanız
hata verebilir. Önce sisteminizi güncelleyin sonra tekrar deneyin.

Not 2: Farklı şekilde boot edebilir veya başka komut istemcilerle de çalıştırabilirsiniz, ben bu şekilde yaptım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı