Echo komutu ile kaçış karakteri nasıl yapılır?

FearOnEyes

Hectopat
Daha fazla  
echo -e "\\" yazdığım zaman çıktı olarak "\"
echo -e "\\\\" olarak yazdığım zaman yine "\" geliyor.
Normalde '\' karakteri tek başına yazıldığı zaman kaçış karakteri olduğundan her iki '\' başına bir adet '\' karakteri ekrana basılıyor ancak bu komutlarda böyle değil.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 002822.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 002822.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 32
Komutu -e eklemeden yaz. echo "\\\\"olarak yaz yani.
Terminalin de kaçış karakterlerini dinliyor, \\ yazınca echo komutuna \ gidiyor yani. \\\\ yazınca da echo komutuna \\ gidiyor.
-e kullanıyorsan \\\\\\\\ kullanman gerek ki echo komutuna \\\\ gitsin.

Son düzenleme:
Komutu -e eklemeden yaz. echo "\\\\"olarak yaz yani.
Terminalin de kaçış karakterlerini dinliyor, \\ yazınca echo komutuna \ gidiyor yani. \\\\ yazınca da echo komutuna \\ gidiyor.
-e kullanıyorsan \\\\\\\\ kullanman gerek ki echo komutuna \\\\ gitsin.

O zman echo komutu -e seçeneğiyle birlikte kullanılırken terminalden yazılan her dört '\' başına bir adet '\' ekrana basıyor. Bununla ilgili daha detaylı bilgiyi nereden alabilirim peki? "man echo"dan öğrenme şansım olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 012424.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 012424.png
    12 KB · Görüntüleme: 23
O zman echo komutu -e seçeneğiyle birlikte kullanılırken terminalden yazılan her dört '\' başına bir adet '\' ekrana basıyor. Bununla ilgili daha detaylı bilgiyi nereden alabilirim peki? "man echo"dan öğrenme şansım olur mu?

Mesajın 2. kısmında açıklamıştım ama tekrar açıklayayım.

Terminalde yazdığın her yazı da kaçış dizesini dinliyor. Terminalde echo -e "\\\\" yazdığında çalışan komut bu: echo -e "\\"

Mesajın 2. kısmında açıklamıştım ama tekrar açıklayayım.

Terminalde yazdığın her yazı da kaçış dizesini dinliyor. Terminalde echo -e "\\\\" yazdığında çalışan komut bu: echo -e "\\"
O zaman dediğinize göre echo -e "\\" yazdığım zaman çalışan komut echo -e "\". Ancak bu komutu kendim yazdığım zaman farklı bir çıktı alıyorum. Benden girdi vermem için imleç yanıp sönüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 015736.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 015736.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 20
O zaman dediğinize göre echo -e "\\" yazdığım zaman çalışan komut echo -e "\". Ancak bu komutu kendim yazdığım zaman farklı bir çıktı alıyorum. Benden girdi vermem için imleç yanıp sönüyor.

Tek \yazdığında bu terminalde yeni satıra geç demek, terminal de kaçış dizisini bu yüzden dinliyor işte. \\ ile yeni satır açmasını engellemen gerek.

echo -e "\" yazdığında terminalde echo -e " yazılıp yeni satıra geçiyor ve terminal komutun geri kalanını yazmanı bekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı