Monitörün ışığı yanıp sönüyor fakat ekran gelmiyor

arda_akbulut11

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bilgisayarimla oyun oynarken kasanın üst kısmında bulunan küçük hoparlörlerin kasanın üstünde dik bir sekilde dururken devrildi ve sonra kasa bir anda dondu. Sonra reset attım kasaya ekran bir daha gelmedi. Ekran kartını kaç kere soktum taktım RAM'leri de aynı şekilde söküp taktım düzelmedi. RAM'leri tek tek taktım yine olmadi. Ekran kartım 4060 ASUS anakartim ASUS H610M-K, güç kaynagim 550W Rampage marka. İşlemcim AMD Ryzen 5 5600. Sorun neden kaynaklı olabilir?

Monitör ışığı yanıp sönüyor ama ekran gelmiyorsa, sorun genellikle anakart, ekran kartı veya BIOS kaynaklıdır sayın hocam. Öncelikle ekran kartını farklı PCI-e slotunda denemek, RAM'leri tek tek ve farklı slotlarda test etmek faydalı olur diye düşünüyorum. CMOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takarak BIOS'u sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Eğer bunlar işe yaramazsa, güç kaynağı veya anakartta arıza olma ihtimali yüksek. Ekran kartı çalışıyor gibi görünse de bazı arızalar görüntü gelmesini engelleyebilir. Ayrıca kabloları ve monitör girişlerini de kontrol etmekte fayda var hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı