Çözüldü Eclipse Java için otomatik tamamlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LinkAdam

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, Eclipse adlı editörden Java için otomatik tamamlama nasıl yapılır? Mesela Sys yazınca direkt System.out.println çıkmasını istiyorum. Bu özelliği nasıl açarım?

Çözüm
İkinize de teşekkür ederim. Ctrl + Space kombinasyonunu biliyordum fakat her defasında yapmaya üşendim. Teşekkürler tekrardan.
Sanırım bir yöntem varmış, araştırınca fark ettim.
  1. Window > Preferences > Java > Editor > Content Assist yolunu izleyin.
  2. Auto Activation > Auto activation triggers for Java konumuna gidin.
  3. Buradaki alana abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ._ yazın ve kaydedin.
Kaynak: Eclipse: Enable autocomplete / content assist
Eclipse birinci anahtar sözcüğü yazdıktan sonra otomatik tamamlıyor, yani System. yazdıktan sonra otomatik tamamlama aktif oluyor.

Bunun dışında eğer tamamlamak isterseniz sys yazıp CTRL + Boşluk yaparak tamamlamasını sağlayabilirsiniz.

Şahsen ben Java için IntelliJ'nin daha güzel olduğunu düşünüyorum. (sout TAB TAB :))

İkinize de teşekkür ederim. Ctrl + Space kombinasyonunu biliyordum fakat her defasında yapmaya üşendim. Teşekkürler tekrardan.
Sanırım bir yöntem varmış, araştırınca fark ettim.
  1. Window > Preferences > Java > Editor > Content Assist yolunu izleyin.
  2. Auto Activation > Auto activation triggers for Java konumuna gidin.
  3. Buradaki alana abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ._ yazın ve kaydedin.
Kaynak: Eclipse: Enable autocomplete / content assist

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı