ECS G31T-M7 için Uygun İşlemci

Canpolatyıldız

Hectopat
Daha fazla  
Bu anakarta nasıl bir işlemci alabilirim? GTA 5 ve CS:GO oynarım. Ekran kartını r7 240 olarak alıcam. Sizce ilk işlemci mi yoksa ilk ekran kartı mı alayım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş bahsettiğin anakart benim eski sistemimde vardı. Çok eski bir teknolojiye sahip.Yeni ve uygun bir sistem dizmek daha mantıklı olacaktır. Yinede tavsiye istersen LGA 775 Core2 Quad işlemciler kullanabilirsin. O anakartın max 4 gb ddr2 ram desteği var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki videoyu izlemişsindir ancak senin işlemcin birçok oyunda darboğaz yapacaktır.Almayı düşündüğün ekran kartıda yüksek özelliklerde bir test sistemine takılmasına rağmen 30fps civarı bir değer veriyor ve bu gerçekten seni oyundan soğutabilir. Kesinlikle GTA5 için bu ekran kartını tavsiye etmem.

kardeşim gayet iyi bir anakartta sahipsin 2x4 gb ddr2 800 mhz ram kiti alıp kullanabilirsin destek max 4 gb dir uygun ram bulursan chipset kısıtlamsı olmadığı için (2x4 gb ddr2) 8gb ram çalıştırabilirsin xeon e5450 e5472
x5450 x5460 işlemcileri kullanabilirsin tavsiyem kullandığım x5460 tır
Ekran Alıntısı.PNG

Tercih sizin .Ben böyle eski bir sistem için zorlamayı doğru bulmuyorum.Bizzat kendi kullandığım bir sistemdir.Sistem çok kötü değil ama beklentiyi karşılamaz. Maddi durumunuzu bilmem ama 6 ay - 1 seneye pişman olabileceğinizi açıkça söylüyorum. Yazılan xeon işlemciler soket LGA771. Alacak iseniz bu konuyuda internetten biraz araştırmanızda fayda var.( Lga771 to 775)
Xeon LGA 771 pin işlemciyi LGA 775 pin anakarta takmak

Bu arada bizzat ECS nin kendi sitesinden aldığım bilgi ( max 4 gb 800mhz ram desteği var.) '' ram bulursan chipset kısıtlamsı olmadığı için (2x4 gb ddr2) 8gb ram çalıştırabilirsin'' ifadesi araştırmadan yazmak pek doğru değil bence...

ra2.JPG

ECS > G31T-M7 (Google Translate kullanabilirsiniz )

Son düzenleme:
Tercih sizin .Ben böyle eski bir sistem için zorlamayı doğru bulmuyorum.Bizzat kendi kullandığım bir sistemdir.Sistem çok kötü değil ama beklentiyi karşılamaz. Maddi durumunuzu bilmem ama 6 ay - 1 seneye pişman olabileceğinizi açıkça söylüyorum. Yazılan xeon işlemciler soket LGA771. Alacak iseniz bu konuyuda internetten biraz araştırmanızda fayda var.( Lga771 to 775)
Xeon LGA 771 pin işlemciyi LGA 775 pin anakarta takmak

Bu arada bizzat ECS nin kendi sitesinden aldığım bilgi ( max 4 gb 800mhz ram desteği var.) '' ram bulursan chipset kısıtlamsı olmadığı için (2x4 gb ddr2) 8gb ram çalıştırabilirsin'' ifadesi araştırmadan yazmak pek doğru değil bence...

Eki Görüntüle 217512

ECS > G31T-M7 (Google Translate kullanabilirsiniz )

Üzün süredir bu konuyu zaten araştırıyorum chipsette herhangi bir ram kısıtlaması yok ayrıca xeon server işlemcilerinin örneğin e5450 nin max 16 gb ram desteği mevcut ki server anakartlarda çift olarak kullanılıyor 32 gb destekleyen supermicro üretimi server anakartlar var ayrıca ek kontrolcü ile 64 gb destekli versiyonları bulunuyor asusun çeşitli g31 chipsetli anakartlarındada max 4gb ddr2 yazmasına rağman 2x4 gb ddr2 8gb kullananan kişiler mevcut youtube'den bakabilirsin ekran görüntüsünü attığım kendi sistemimi ait anakartım asrock g41m-vs3 r2.0 bios P1.90 sürümü max 8gb ddr3 yazmasına rağmen teknoseyir kanalında eski sisteme yeni ekran kartı adlı videodada ecs'nin benim anakartıma denk olam g41T-M7 anakartta kingston hyperx genesis 2x8 gb 16gb ram taktılar ve oyun testini gerçekleştirdiler ki g41 chipsetin Intel 82801GB ICH7 güney koprüsünün herhangi bir ram kısıtlaması da yoktur bunla ilgili konuda açtım kimse yorumlamadı videonun linki burdahttps://www.youtube.com/watch?v=LSV6PnP9o_O&t=64s

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    30,3 KB · Görüntüleme: 458
Üzün süredir bu konuyu zaten araştırıyorum chipsette herhangi bir ram kısıtlaması yok ayrıca xeon server işlemcilerinin örneğin e5450 nin max 16 gb ram desteği mevcut ki server anakartlarda çift olarak kullanılıyor 32 gb destekleyen supermicro üretimi server anakartlar var ayrıca ek kontrolcü ile 64 gb destekli versiyonları bulunuyor asusun çeşitli g31 chipsetli anakartlarındada max 4gb ddr2 yazmasına rağman 2x4 gb ddr2 8gb kullananan kişiler mevcut youtube'den bakabilirsin ekran görüntüsünü attığım kendi sistemimi ait anakartım asrock g41m-vs3 r2.0 bios P1.90 sürümü max 8gb ddr3 yazmasına rağmen teknoseyir kanalında eski sisteme yeni ekran kartı adlı videodada ecs'nin benim anakartıma denk olam g41T-M7 anakartta kingston hyperx genesis 2x8 gb 16gb ram taktılar ve oyun testini gerçekleştirdiler ki g41 chipsetin Intel 82801GB ICH7 güney koprüsünün herhangi bir ram kısıtlaması da yoktur bunla ilgili konuda açtım kimse yorumlamadı videonun linki burdahttps://www.youtube.com/watch?v=LSV6PnP9o_O&t=64s

Bilgilendirme için teşekkürler.(y)(y) Bu arada senin açtığın konuyuda gördüm Berat kardeş.
Sadece chipsete bakarak max bellek belirlemekte doğru değil diye biliyorum. Anakart modeli ve markasıda önemli olmalı.Videoda da sadece g41 diyor . Marka model duyamadım. Örn: MSI marka G31TM-P21 (g31 chipset ) anakart internet sitesinde 8 gb max olduğu yazıyor. Yada (g41 chipset) ddr3 Msı g41-p21 anakartta 4 gb max ram destekliyor.Yada Asrock g41c-gs (g41 chipset) max 16 gb destekliyor.
*Bilgiler resmi sitelerinden*

Xeon işlemcisi takılınca böyle bir olanağın oluştuğunu bilmiyordum eğer kastettiğin xeon işlemci takıldıktan sonra daha fazla ram kullanımı ise.Bu arada güney köprüsü sata ve pci dan sorumlu. Ram den sorumlu olan kuzey (küçük bir altbilgi) (y)

Son düzenleme:
kardeşim gayet iyi bir anakartta sahipsin 2x4 gb ddr2 800 mhz ram kiti alıp kullanabilirsin destek max 4 gb dir uygun ram bulursan chipset kısıtlamsı olmadığı için (2x4 gb ddr2) 8gb ram çalıştırabilirsin xeon e5450 e5472
x5450 x5460 işlemcileri kullanabilirsin tavsiyem kullandığım x5460 tırEki Görüntüle 217457

Kardeşim öncelikle merhaba ben bu anakarta xeon e5410 takarsam çalışıormı birde Quad serisi desteği var mı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı